Landelijk Meldpunt Seksueel Misbruik Reformatorische Kerken

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Landelijk Meldpunt Seksueel Misbruik Reformatorische Kerken

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 28/06/2021 om 11:54 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #259589
  Mark
  Moderator

   gergeminfo.nl/meldpuntseksueelmisbruik

   Het Meldpunt Seksueel Misbruik Reformatorische Kerken is per 2 januari 2021 opgericht en operationeel. Het doel van het Meldpunt is dat ieder (doop)lid van de aan het Meldpunt deelnemende kerken, in vertrouwen en veiligheid kan spreken over seksueel grensoverschrijdende ervaringen binnen pastorale relaties. Dit kun je doen wanneer je zelf betrokken bent geraakt bij grensoverschrijdend gedrag. Ook kan je contact zoeken wanneer je in je kerkelijke omgeving signalen hebt van (mogelijk) grensoverschrijdend gedrag.

   Medewerkers van het Meldpunt zijn professionals die allen werkzaam zijn bij één van de vier volgende organisaties: Stichting De Vluchtheuvel, KOC Diensten, Stichting Schuilplaats en Salouz. De betrokken professionals fungeren als vertrouwenspersonen voor degenen die hulp en/of advies vragen. Daarnaast zijn er gemeentebegeleiders en een coördinator betrokken bij het Meldpunt.

   Voor wie?
   Het Meldpunt is bedoeld voor (doop)leden van de Gereformeerde Gemeenten, Gereformeerde Gemeenten in Nederland en Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Een ieder die zorgen heeft over de eigen veiligheid binnen een pastorale relatie of die van een ander, mag contact opnemen met het Meldpunt voor informatie, advies en/of steun. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

   Meer informatie vind je op gergeminfo.nl/meldpuntseksueelmisbruik

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 19 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865