Karin Bloemen aan de slag als ambassadeur Commissie Hamer

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Karin Bloemen aan de slag als ambassadeur Commissie Hamer

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 03/11/2022 om 08:37 door mara.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #275265
  mara
  Lid LSG

   (bekijk het hele fragment op npostart.nl)

   Al veertig jaar trekt Karin Bloemen grappend en grollend het land door. Maar haar leven was niet altijd zo makkelijk. Ze werd in haar jeugd namelijk jarenlang misbruikt. Nu ze dat heeft omgezet in haar kracht, vecht ze als ambassadeur van de Commissie Hamer tegen seksueel misbruik.

   “Het was een jeugd vol met vernedering, belediging, verkrachting, slaan. Een afschuwelijke jeugd die ik niemand gun”, zegt Karin Bloemen. ”Maar helaas gebeurt het nog steeds elke dag in dit land.” Het kostte de zangeres vijftig jaar om over haar traumatische jeugd heen te komen. ”Pas toen ik mijn boek schreef met mijn eigen verhaal realiseerde ik me dat het zo lang duurt. Muziek was mijn redding. Het podium was mijn redding.”

   Ambassadeur Commissie Hamer
   Bloemen gaat nu aan de slag als ambassadeur van de Commissie Hamer, die zich bezighoudt met seksueel misbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag. ”Ik doe lezingen, trainingen en ik praat met verschillende mensen die in verschillende stichtingen zitten. We proberen een protocol te bedenken waardoor je je door al die vooroordelen en aannames heen kunt werken. Schuld en schaamte is genoeg om iemand voor eeuwig de mond te laten sluiten. En dat is het probleem. Praten moet je als slachtoffer. Mijn stokpaardje is dat als je niet praat, je de dader beschermt. Pas als je gaat praten kom je toe aan het helen van jezelf.”

   Bron: op1npo.nl

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 18 ▪︎ leden online: 1
  Paul1966
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865