Jos Brech en Nicky Verstappen

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 22/11/2020 om 19:33 door Malinche.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #255314
  Malinche
  Lid LSG

  Het houdt me erg bezig, het nieuws over de rechtzaak tegen Jos Brech. Ik vind het jammer dat er nog niemand iets over heeft geschreven op dit forum dus doe ik het nu maar zelf. Ik denk dat het heel veel van m’n lotgenoten bezig zal houden. Het is al heel bijzonder dat er zoveel en zo gedetailleerd wordt geschreven over het seksueel misbruiken van een kind. Ik krijg bij sommige stukken in de krant of praatjes op tv het gevoel dat de journalist z’n fantasie laat stromen. Omdat hem dat boeit. Ik heb een paar keer gelezen hoe Jos B. de kleine Nicky heeft gedood. Alsof de journalist er zelf bij was en meegekeken heeft. Precies beschreven waar dna sporen gevonden waren op de kleren van het jongetje en wat dat betekende,Van m’n therapeut heb ik geleerd dat bezig zijn met hoe het allemaal is voor de dader, of medelijden hebben met de dader mijn eigen herstel in de weg staat en niet goed is. Toch moet ik vaak aan deze Jos B. denken. Over hoe hij zich gevoeld heeft nadat hij het gedaan had, het kind had misbruikt en gedood. Ik denk dat het hem heeft achtervolgd vanaf de eerste minuut na het gebeurde en dat het hem steeds verder de eenzaamheid in heeft gedreven. Wat is het toch vreselijk stom van die man dat hij niet zelf naar de politie is gegaan en zichzelf heeft aangegeven. En waarom vertelt hij niet eerlijk hoe het is gegaan.

  Ik denk dat de rechters het precies zo hebben weten te reconstrueren als het is gegaan en waarschijnlijk hebben ze ook precies goed bedacht waarvoor Jos Brech moet worden bestraft. Ik denk dat ze het heel goed hebben gedaan, die rechters.

  Maar die Jos Brech! Ik denk dat hij zelf ook een lotgenoot is, een slachtoffer van seksueel misbruik en dat hij er nooit over heeft kunnen praten. Ik denk dat het levenslang betekent  voor hem ook al is de gevangenisstraf 12,5 jaar. Maar ik denk dat hij er zelf misschien de doodstraf van zal willen maken.

  Zal al deze publiciteit iets veranderen in hoe er wordt omgegaan met het steeds weer zich herhalend seksueel misbruik van kinderen? Wat denken jullie?

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 11 ▪︎ leden online: 3
Mark, Sanne, McYupe
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.493, reacties: 13.601, leden: 1.275
Scroll Up