PANO – Jehova's zijn het paradijs voor kindermisbruikers – 27 maart 2019

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Films, documentaires, radio & TV programma’s PANO – Jehova's zijn het paradijs voor kindermisbruikers – 27 maart 2019

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 28/03/2019 om 17:52 door Mark.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #237142
  Mark
  Moderator

   “Jehova’s zijn het paradijs voor kindermisbruikers”: herbekijk hier de “Pano”-reportage
   De getuigen van Jehova dekken al jarenlang seksueel misbruik van minderjarigen binnen de organisatie toe via een intern rechtssysteem. Dat is de conclusie van een onderzoek van “Pano”. “Pano” sprak met slachtoffers maar ook met ex-ouderlingen, mannen die als rechter fungeren binnen de organisatie. Zij vertellen hoe ze seksueel kindermisbruik toegedekt hebben en hoe de organisatie op de hoogte is van daders maar niet naar de bevoegde autoriteiten stapt.

   Bron: vrt.be

   #237143
   Mark
   Moderator
   Topic starter

    Meldpunt voor seksueel misbruik bij getuigen van Jehova: “Dit is het topje van de ijsberg”

    In “Pano” spraken verschillende voormalige getuigen van Jehova openlijk over seksueel kindermisbruik binnen de organisatie. “Het topje van de ijsberg”, zegt Pascal Mertens, mede-oprichter van het meldpunt Reclaimed Voices voor seksueel misbruik bij getuigen van Jehova. Mertens zegt “dagelijks” zulke verhalen te horen, en roept de organisatie op om zelf met de feiten naar justitie te stappen. “Verbreek de stilte”, klinkt het.

    In “Pano” getuigden gisteren verschillende voormalige getuigen van Jehova over seksueel kindermisbruik dat wordt toegedekt binnen de organisatie. De groep, een “sekte” volgens sommigen, heeft een eigen rechtssysteem. Vermoedelijke daders van seksueel misbruik moeten voor dat “rechterlijk comité” verschijnen, maar enkel als er twee getuigen worden aangedragen, kan iemand worden uitgesloten.

    Lees verder op vrt.be >>

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 19 ▪︎ leden online: 3
   Chris, Peter76, Lyn
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865