Is het celibaat oorzaak van seksueel misbruik in de Katholieke Kerk?

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Is het celibaat oorzaak van seksueel misbruik in de Katholieke Kerk?

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 06/03/2019 om 14:24 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #236122
  Mark
  Moderator

   Het verplichte priestercelibaat krijgt steeds vaker de schuld van de seksuele misstanden in de Katholieke Kerk. Vaticaankenner Christian van der Heijden vindt dat niet terecht. Toch denkt hij dat het celibaat op termijn wel afgeschaft gaat worden, zegt hij in het radioprogramma EO Live.

   Van der Heijden gelooft er niets van dat het celibaat de oorzaak is van de seksuele misstanden in de Katholieke Kerk. “Dat moet wetenschappelijk uitgezocht worden. Volgens mij komen er altijd ‘roofdieren’ waar kinderen zijn en waar kinderen gemakkelijk misbruikt kunnen worden. Die gelegenheid werd geboden. Dat gebeurt ook op andere plaatsen, maar bij de kerk is dat nog erger. Een priester moet zuiver op de graad zijn.
   Bovendien is er sprake van macht; als een priester zich aan een kind vergrijpt, heeft dat extra nadelige gevolgen voor de slachtoffers. Dat is een verschrikking.”

   Lees verder op visie.eo.nl >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 18 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.812, reacties: 21.449, leden: 2.901