Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma – Janina Fisher

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma – Janina Fisher

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 04/04/2022 om 12:37 door Tessaya.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • #248140
  Skye
  Moderator

  Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma
  Het onderscheiden en verenigen van persoonlijkheidsdelen

  Auteur: Janina Fisher

  Samenvatting
  In ‘Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma’ combineert Janina Fisher actuele neurobiologische kennis over trauma, dissociatie en gehechtheid met een praktische benadering voor de behandeling daarvan. In duidelijke bewoordingen die toegankelijk zijn voor zowel de cliënt als de therapeut, stelt ze een behandelmodel voor dat de nadruk legt op ‘verwerking’ – een omvorming van de relatie tot het zelf, waarbij schaamte, zelfverachting en aannames van schuld vervangen worden door compassievolle acceptatie. De unieke interventies die Fisher gebruikt zijn afgeleid van verschillende vooraanstaande therapeutische benaderingen, waaronder Sensorimotor Psychotherapy, Internal Family Systems Therapy, mindfulnessgerichte therapieën en klinische hypnose.

  ‘Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma’ geeft inzicht in de therapeutische benaderingen voor traumatische gehechtheid, het werken met ongediagnosticeerde dissociatieve symptomen en aandoeningen en de integratie van verschillende behandelmethoden ter bevordering van de communicatie ‘van rechterhersenhelft naar rechterhersenhelft’. Bovenal worden technieken en handvatten aangereikt om een innerlijk gevoel van veiligheid te ontwikkelen en een compassievolle verbinding tot stand te brengen met zelfs die delen van het zelf die het meest ontkend of weggehouden worden.

  Janina Fisher (VS), PhD, is adjunct-onderwijsdirecteur van het Sensorimotor Psychotherapy Institute, consultant voor de EMDR International Association (EMDRIA) en voormalig docent aan het Trauma Center, een kliniek en onderzoekscentrum dat is opgericht door Bessel van der Kolk. Zij is vermaard om haar expertise als clinicus, auteur en spreker en was eerder voorzitter van de New England Society for the Treatment of Trauma and Dissociation, docent aan Harvard Medical School.

  #248410
  Marjolein
  Lid LSG

  Wat goed dat hier een boek over is!! Het verenigen en integreren van delen kan zeker.. een lange weg maar het kan 😀

  #271117
  Tessaya
  Lid LSG

  Dit is een super goed boek! Ik had het eerst beluisterd op Storytel in het Engels, en heb het dan ook gekocht in het Nederlands als boek. Het was zo herkenbaar en heeft me geholpen om de schaamte van het gesplitst zijn wat te overwinnen. Mijn deeltjes zijn heel dankbaar! Ze mogen er eindelijk zijn! Voordien was het heel moeilijk omdat het niet zo expliciet was (niet in de vorm van DIS, met amnesia) en ik het afschrift als fantasie/aanstellen of als het normaal horen van interne stemmen of het hebben van een innerlijk kind. Ik voelde altijd wel dat het meer was dan dat maar kon me ook nooit helemaal ergens in thuisvinden, tot nu. Heel helpend en helend!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 14 ▪︎ leden online: 0
No users are currently active
FORUM STATISTIEKEN
topics: 3.284, reacties: 17.827, leden: 2.125