In gesprek met psychose – Jules Tielens

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening In gesprek met psychose – Jules Tielens

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 23/08/2018 om 15:05 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #226834
  Luka
  Moderator

   In gesprek met psychose
   verbindende gesprekstechniek praktische handleiding om in contact te komen en te blijven met psychotische mensen

   Auteur: Jules Tielens
   Uitgever: Tijdstroom

   Samenvatting
   Al jaren weten we dat het behandelen van mensen met een psychose, vooral degenen die geen ziektebesef hebben, uiterst lastig is. Ze willen geen behandeling. Vanuit de patiënt bekeken helemaal logisch overigens; waarom je laten behandelen wanneer je niet ziek bent! In dit boek beschrijft psychiater Jules Tielens een manier om wel contact te krijgen en te houden met deze ernstig getroffen mensen. Hij noemt deze techniek Verbindende Gesprekstechniek. Want succes in de behandeling van deze mensen ligt aan de kwaliteit van het contact.

   Het is volledig geschreven vanuit ervaringen uit de praktijk en heeft veel elementen van Motiverend Interviewen. Maar het is meer: het geeft praktische tips en heldere uitgangspunten. Een boek dat je vertelt om te stoppen met ruziemaken met deze mensen en zelfs te stoppen met het gebruiken van argumenten om hen te overtuigen. Het is bedoeld voor iedereen die met psychotische mensen omgaat. En dat zijn er meer dan je denkt: van psychiaters tot politieagenten en van familieleden tot maatschappelijk werkers, detentiemedewerkers en advocaten.

   Het is een vakboek maar in begrijpelijk taal. Iedereen moet dit boek kunnen begrijpen, want voor goede zorg voor deze mensen is iedereen nodig.

   Recensies:

   Professor Jim van Os: Net als je denkt dat alles is uitgevonden, komt Jules Tielens met de nieuwst mogelijke vinding: hoe te praten met de psychotische patiënt. Allen, ga snel dit verfrissende kookboek lezen!

   Dr. Wiepke Cahn: In gesprek met psychose is een origineel en praktisch boek met heel veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Dit boek is een ’must’ om te lezen voor iedereen die in zijn leven, werk of privé, met mensen met een psychose in aanraking komt. De uiteindelijke boodschap is duidelijk: ‘met psychotische mensen kan je praten en doe dat dan ook goed’.

   Gerard Lohuis, verpleegkundig specialist: Het is een feest om dit boek te lezen en zo heb ik het ook ervaren. Het voegt daadwerkelijk iets toe aan de praktijk en biedt de hulpverlener naast nuchtere inzichten, bruikbare handvatten voor de praktijk.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 15 ▪︎ leden online: 2
  Leentje, Chris
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865