Hulpverlening na seksueel misbruik – Ivonne Meeuwsen

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Hulpverlening na seksueel misbruik – Ivonne Meeuwsen

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 22/11/2017 om 20:34 door LSG.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #214087
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   Hulpverlening na seksueel misbruik
   Wegwijzer in Traumaland

   Auteur: Ivonne Meeuwsen
   Uitgever: De droomvallei

   Omschrijving
   Ervaringsverhalen over de hulpverlening Het centrale thema in het boek is de regie over de hulpverlening. Welke keuzes liggen er bij het helen van seksueel misbruik? Wat zijn de werkzame ingrediënten van een succesvolle therapie?
   Ivonne heeft klanten en hun therapeuten geïnterviewd. De klanten over hun geschiedenis, hun hulpverleningstraject en wat daarin voor hen gewerkt heeft. De therapeuten over hun therapeutische werkvormen en hun persoonlijke insteek over seksueel misbruik. Het resultaat is een goed leesbaar boek dat veel inzicht biedt in wat werkt en wat maakt dat het werkt. Het biedt handvatten, informatie en inspiratie voor het helen van seksueel misbruik.
   De ervaringsverhalen nemen je mee in de wereld van de overlevers, die het overleven zat zijn en nu willen leren leven. Ze laten je kennismaken met de ware kracht van de overlever. De levenskracht die zegt: ‘Ik ben geen slachtoffer meer.’
   Thema verhalen Na de verhalen van de klanten en hun therapeuten schrijft Ivonne in elk hoofdstuk nog een beschouwing over een thema dat in het verhaal aangeraakt wordt. Thema’s als ‘Herhaling’ en ‘Geheimen en familiepatronen’ spelen bij seksueel misbruik een grote rol, maar ook bijvoorbeeld trauma-reacties bij de hulpverleners komt ter sprake.

   Ivonne Meeuwsen op Facebook
   Hulpverlening na seksueel misbruik op Facebook

   Heb jij dit boek gelezen? Wij zijn benieuwd wat je ervan vond!

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 52 ▪︎ leden online: 3
  Ollybolly, Vinnie, Chris
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732