Het is niet leuk (Over kinderen die andere kinderen seksueel misbruiken) – Martine Delfos

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Het is niet leuk (Over kinderen die andere kinderen seksueel misbruiken) – Martine Delfos

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 10/01/2018 om 09:06 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #215637
  Mark
  Moderator

   Het is niet leuk
   Over kinderen die andere kinderen seksueel misbruiken

   Auteur: Martine Delfos
   Illustraties: Sjeng Schupp
   Uitgever: Van Waarden Produkties

   Omschrijving
   Maarten en Jan hebben een hut gebouwd. Marieke wil hem graag zien, maar de hutregels zijn heel vreemd.

   “Het is niet leuk!” is een therapeutisch voorleesverhaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het is bedoeld voor kinderen die te maken hebben met seksueel misbruik. Het is een hulpmiddel bij het uitleggen en bespreekbaar maken van het probleem.

   Recensie
   Kinderen die seksueel misbruikt of seksueel lastiggevallen worden door een of meer andere kinderen, vertellen hierover niet gemakkelijk aan een vertrouwde volwassene. Zij voelen zich schuldig dat ze het niet kunnen voorkomen. Dit voorleesboekje voor vanaf ca. 8-jarigen is een effectief hulpmiddel om kinderen te helpen dit soort ervaringen bespreekbaar te maken, zodat er iets aan gedaan kan worden.
   Marieke gaat met een paar jongetjes spelen in een hut. Een van de jongetjes neemt het initiatief om haar te dwingen toe te laten dat hij een potlood in haar spleetje stopt. Als er een buurman met zijn hond langs de hut komt, worden de jongetjes bang. Dan raken de jongetjes in gesprek en zij schrijven de volgende dag een briefje aan het meisje waarin zij zeggen dat het ‘stom’ was wat er is gebeurd.
   Herkenbaar, goed geschreven en mooi geïllustreerd kinderverhaal, waarin kinderen zelf zonder tussenkomst van een volwassene een probleem oplossen. Het boekje is zeer geschikt om seksueel misbruik van kinderen door kinderen bespreekbaar te maken.

   (Biblion recensie, H. Kok.)

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 16 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.812, reacties: 21.449, leden: 2.901