Het helen van je innerlijke kind – Susanne Huhn

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Het helen van je innerlijke kind – Susanne Huhn

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 03/06/2019 om 20:14 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #240444
  Mark
  Moderator

   Het helen van je innerlijke kind
   Auteur: Susanne Huhn

   Samenvatting
   Ieder van ons heeft een innerlijk kind in zich. Het blijft je hele leven bij je en onthoudt pijnlijke ervaringen die je je niet meer bewust herinnert. Als je angsten, verslavingen of vermijdingsstrategieën ontwikkelt, hangt dat meestal nauw samen met het gekwetste innerlijke kind. Maar hoe kun je met dat kind in contact komen en het geven wat het nodig heeft?
   De ervaren therapeute Susanne Hühn laat zien hoe je je kinderlijke deel kunt leren kennen en begrijpen, en hoe je daardoor bewuster en krachtiger kunt leven. Ze beschrijft de verschillende vormen van emotionele pijn en geeft talrijke oefeningen waarmee je je innerlijke kind liefdevol en met aandacht kunt helen, zodat het zijn fantasie en zijn levensvreugde in je tot uiting kan laten komen.

   Susanne Hühn is afgestudeerd levenscoach en begeleidt sinds 1986 mensen op hun weg naar gezondheid. Ze schrijft zelfhulpboeken en geeft levensbegeleiding en meditatiecursussen voor volwassenen en kinderen.

   Recensie
   Het innerlijk kind heeft veel invloed op ons volwassen leven. Het kind wat geheeld wil worden is het stuk in jezelf dat bijvoorbeeld veel van zichzelf eist, eenzaam is, twijfelt aan alles, of niet opkomt voor eigen behoeften. Het is het emotionele lichaam waarin alles verankerd is wat je niet wilde voelen. Dit spirituele zelfhulpboek geeft in het eerste deel hulpmiddelen om in contact met je innerlijk kind te komen. Door geleide meditaties, innerlijke reizen genoemd, en (schrijf)oefeningen kom je te weten wat jouw gekwetste kind nodig heeft. Je kunt daardoor stoppen met in de buitenwereld zoeken naar erkenning en liefde. In het tweede deel wordt aan de hand van sprookjes het archetypische innerlijk kind belicht. De sprookjes helpen om de dieperliggende betekenis te ontdekken en tot de kern van de pijn te komen. Ook hier geleide meditaties en rituelen om deze pijn los te laten. De oefeningen en meditaties zijn in een ander lettertype geschreven. Deze Duitse auteur en levenscoach schreef eerder over innerlijk kind problematiek. Met dit werk heeft ze zichzelf overtroffen.

   Marjan van Druenen-Bolk

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 20 ▪︎ leden online: 10
  Lyn, Fabienne001, Veerle25, Pascal-1975, Meliah, Ollybolly, Trees50, Kaia, Moderator, Leentje
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.768, reacties: 21.161, leden: 2.813