Helen van seksueel misbruik: #MeToo en #ikluister

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Helen van seksueel misbruik: #MeToo en #ikluister

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 16/12/2017 om 18:27 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #215306
  Luka
  Moderator

   Een ouder artikel dat we jullie niet wilden onthouden

   #metoo begint me te irriteren, merk ik.
   Niet omdat ik vind dat slachtoffers hun mond moeten houden, maar omdat ik om me heen geluiden hoor van niet-slachtoffers dat ze het ‘over the top’ vinden. Het blijft maar doorgaan en ze vinden het nu wel genoeg geweest.
   Bovendien merk ik dat mensen in mijn directe omgeving seksueel misbruik en de gevolgen daarvan beginnen te bagatelliseren.
   Zo van, ‘Waarom moet er zo’n ophef gemaakt worden over dingen die jaren geleden speelden? Laat het toch rusten.’

   Het effect op mij is dat ik het nog moeilijker vind te praten over wat er met mij gebeurd is en hoe dat mijn leven heeft beïnvloed, dan ik al deed. Want zeg nou zelf, ik vertel toch ook ‘alleen maar’ wat er jaren geleden gebeurd is en ik kan toch ook niks bewijzen?
   Door #metoo wordt ineens schrijnend duidelijk hoe niet-slachtoffers over zulke verhalen denken. Hoe ze over mijn verhaal denken dus.

   Ik voel me door #metoo steeds meer in de verdediging gedrukt en dat is een positie van waaruit ik niet durf te reageren. Dan trek ik me terug en houd mijn mond, want dat heb ik zo geleerd. #Metoo heeft op mij inmiddels het effect dat ik denk, stop er nu maar mee want het maakt dingen moeilijker i.p.v. makkelijker. Die gedachte is niet goed, dat weet ik best, want het is nodig dat de reikwijdte van seksueel misbruik zichtbaar wordt. Alleen begin ik steeds meer het gevoel te krijgen dat het ten koste gaat van slachtoffers zoals ik. Slachtoffers die het moeilijk vinden ervoor uit te komen en erover te praten.

   Zou het helpen als de media oppikt? Zou het helpen als iemand als Ivonne Meeuwsen het brede publiek uit zou leggen hoe het voelt om als slachtoffer niet gehoord te worden en hen duidelijk zou maken hoe belangrijk het is dat zij gaan luisteren?
   Laten we i.i.g. maar beginnen met de boodschap te verspreiden want ik weet wel dat het MIJ zou helpen als mensen in mijn omgeving zouden zeggen #ikluister!

   Mark

   Blog #MeToo en #ikluister: https://helenvanseksueelmisbruik.nl/metoo-en-ikluister/

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 30 ▪︎ leden online: 1
  Lotteeh
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.768, reacties: 21.161, leden: 2.813