Praktijk Happy in je lijf in Delft

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Praktijk Happy in je lijf in Delft

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 15/02/2019 om 12:21 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #234827
  Mark
  Moderator

   happyinjelijf.nl

   Praktijk voor lichaams- en ervaringsgerichte therapie.

   Schudden van het lachen, een gebalde vuist van woede, een zucht van frustratie en tranen die over je wangen rollen van verdriet zijn uitingen van emoties die we allemaal herkennen. Zo zijn er nog veel meer bewegingen die we bijna dagelijks gebruiken om onze gevoelens te uiten, zonder dat we daar bij nadenken. Met behulp van je lichaam vertel je als het ware je verhaal zonder woorden.

   Het is vaak erg lastig om jezelf uit te drukken door middel van de gesproken taal. Lichaamstaal vertelt vaak zoveel meer en daar helpt lichaams- en ervaringsgerichte therapie je bij: je gaat zelf je verhaal vormgeven. Het is hierbij niet altijd nodig om te praten…. jouw lichaam wordt het hulpmiddel om te uiten wat er in je leeft.

   Het lichaam is hoogst intelligent en herinnerd zich ervaringen, belevingen en emoties soms nog beter dan de hersenen. Het lichaam slaat bijvoorbeeld stress hormonen op en als deze niet worden vrijgelaten hopen ze zich op. Dit zien we terug in spierspanningen, lichaamshouding, onverklaarbare lichamelijke kwalen, angsten, depressies…etc.. Je zou kunnen zeggen dat het lichaam ook een verhaal wil vertellen alleen geven we het lichaam vaak niet de kans om te spreken.

   Het lichaam, het denken, de emoties en beleving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar constant. Door allerlei invloeden, gebeurtenissen en indrukken kan er een onbalans ontstaan. Happy in je lijf begeleid en ondersteund je om al deze aspecten van het menszijn weer in evenwicht te brengen. Dat kan individueel en/of in een groep. Daarbij maken wij gebruik van beweging en dans, ademhaling, stem en als er behoefte aan is ook van gesprekken.

   Laat jouw lichaam spreken!

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 12 ▪︎ leden online: 2
  Lyn, ikkkke
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.598, reacties: 19.927, leden: 2.478