Grappig bedoeld thema studentenfeest ('de wil van een vrouw doet er #nietoo') valt fout bij TU Eindhoven

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Grappig bedoeld thema studentenfeest ('de wil van een vrouw doet er #nietoo') valt fout bij TU Eindhoven

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 24/01/2018 om 20:05 door Mark.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #216574
  Mark
  Moderator

   De Technische Universiteit Eindhoven schort de subsidie aan het Eindhovens Studenten Corps (ESC) tijdelijk op vanwege het carnavalsthema van een herendispuut. Aleph, het oudste dispuut van de studentenvereniging, liet zich dit jaar inspireren door de #metoo-actie en koos als thema ‘de wil van een vrouw doet er #nietoo’.

   ‘Er is te kennen gegeven dat vooralsnog de geldkraan dichtgaat’, aldus een woordvoerder van de universiteit. Het gaat om een bedrag van 14.000 euro per jaar aan bestuursbeurzen. ‘We willen een duidelijk signaal afgeven: dit soort onzin wordt niet getolereerd.’ 

   Lees het hele artikel op volkskrant.nl>>

   Uiteraard, de leden van het dispuut Aleph die dit feest organiseerden, zullen er nu wel spijt van hebben. Jaarlijks €14.000 mislopen doet pijn, dat begrijp ik. Maar of ze ook daadwerkelijk begrijpen hoe kwetsend het is voor vrouwen en slachtoffers van kindermisbruik — waaronder ook mannen en mogelijk zelfs eigen dispuutleden— dat zij zich zo respectloos over hen uit hebben gelaten, waag ik te betwijfelen. Waarschijnlijk vonden ze zichzelf enorm gevat. Ze zullen het wel een ‘briljante’ vondst hebben gevonden: “de wil van een vrouw doet er #nietoo” en “Van groepensex tot kinderlokken, bij welk schandaal raak jij betrokken”, als ‘carnavaleske’ reacties op de #metoo-discussie.

   Toch vraag ik me af, zou er dan niemand geweest zijn die, toen het idee geopperd werd, dacht: “Jongens, dit moeten we niet doen want het is respectloos naar vrouwen en slachtoffers van kindermisbruik.” Je zou toch denken dat er in een groep studenten — mannen die een universitaire opleiding volgen, toekomstige wetenschappers — wel minstens één zou moeten zijn die snapt dat zoiets te ver gaat?

   #216577
   Mark
   Moderator
   Topic starter

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 22 ▪︎ leden online: 1
   Vinnie
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.766, reacties: 21.156, leden: 2.812