GGZ Friesland

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 23/01/2018 om 09:24 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #216538
  Mark
  Moderator

   ggzfriesland.nl

   GGZ Friesland biedt hulp aan mensen die last hebben van traumatische gebeurtenissen uit het verleden. U heeft bijvoorbeeld te maken gehad met lichamelijk of psychisch geweld en/of seksueel misbruik. Ook al is het soms lang geleden, u heeft er nog dagelijks last van. Hoe u dat merkt? U hebt bijvoorbeeld lichamelijke klachten, u bent angstig, schrikachtig en gespannen, u hebt nachtmerries of in gedachten beleeft u uw ervaringen steeds opnieuw. Het kan zijn dat u moeite heeft uw emoties te hanteren. Bij dergelijke klachten spreken we vaak van een posttraumatische stress-stoornis, of kortweg PTSS. Bent u door het trauma vaak geestelijk erg afwezig of warrig, dan kan het zijn dat u een dissociatieve stoornis heeft. Een traumastoornis is vaak langdurig en ingewikkeld. Het kan veel invloed hebben op uw leven en op de mensen in uw omgeving.

   Stapsgewijs leren we u hoe u omgaat met de traumatische ervaring. Het is belangrijk dat u eerst begrijpt hoe het kan dat u klachten heeft en welke dat zijn. Soms ervaart u het trauma opnieuw door een bepaalde situatie of omgeving. We leren u daarom om meer in het hier en nu te zijn. We helpen u ook om anders om te gaan met emoties en spanningen en het contact met familie en vrienden te verbeteren. Ons doel is om de traumatische gebeurtenissen te verwerken, zodat u weer aandacht heeft voor de toekomst.

   We helpen mensen met ernstige en vaak complexe posttraumatische stress-stoornissen en mensen met dissociatieve stoornissen.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 19 ▪︎ leden online: 7
  Mark, Fabienne001, Kaia, Meliah, Ollybolly, Moderator, Lotteeh
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.760, reacties: 21.129, leden: 2.799