Fonds Slachtofferhulp

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 06/03/2018 om 08:22 door Mark.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • #217331
  Luka
  Moderator

   fondsslachtofferhulp.nl

   Dagelijks komen mensen plotseling in een situatie terecht die ze nooit hadden voorzien. Gewone mannen en vrouwen die het liefst een leven leiden dat niet in het teken staat van het slachtofferschap en alle nare gevolgen van dien.

   Een traumatische ervaring kan je leven overhoop halen. Het heeft soms grote gevolgen voor jezelf. Maar ook voor je omgeving en uiteindelijk ook voor de hele maatschappij. Wij vinden het belangrijk dat elk mens de gelegenheid krijgt om na een ingrijpende gebeurtenis de draad weer op te pakken en om zich niet langer slachtoffer te voelen.

   Wij geloven dat je door een combinatie van de juiste hulp én je eigen veerkracht kunt worden wie je was.

   Fonds Slachtofferhulp financiert elk jaar zo’n 400 projecten. Van informatieve websites tot herdenkingen. Van belangenbehartiging tot het opleiden van hulpverleners. En van individuele noodhulp tot grote wetenschappelijke onderzoeken. Elk jaar besteedt het Fonds Slachtofferhulp zo’n 4 miljoen euro.

   #217332
   Luka
   Moderator
   Topic starter

    Twitteraars via #metoo en Fonds Slachtofferhulp met de clip ‘Als het jou overkomt’ willen dat het besef doordringt dat seksueel geweld geen uitzondering is. Is besef voldoende om echt iets te veranderen?

    Fonds Slachtofferhulp bewerkte ‘Til it happens to you’ waarin zangeres Lady Gaga zingt over haar ervaringen met seksueel geweld. De Nederlandse versie had begin oktober zullen verschijnen, tegelijk met het optreden van Lady Gaga in Amsterdam. Maar die werd ziek en zegde af. Dus is de clip er nu, zegt directeur Ineke Sybesma. “Om mensen bewust te maken.”

    Een op de acht vrouwen wordt ooit in haar leven verkracht, aldus Sybesma, en een op de vijfentwintig mannen. “In 85 procent komt de dader uit de kring van bekenden: vriendenkring, uitgaansleven, werk, sport. Dat laat de clip zien. Doel is het taboe te doorbreken. Mensen die er weet van hebben, moeten zeggen: ‘wat zie ik nu? Dat laten we niet gebeuren’. En niet de andere kant opkijken.”

    Lees hier verder op de site van Trouw >>

    #218741
    Mark
    Moderator

     Victims in Modern Society – project van start

     Grootschalig en meerjarig onderzoek naar de positie van en steun aan slachtoffers

     Fonds Slachtofferhulp is gestart met een grootschalig en meerjarig Victims in Modern Society-project (VICTIMS–project). Doel is inzicht te krijgen in onder meer de positie van en steun aan slachtoffers in een veranderende samenleving en om de hulpverlening daarbij te kunnen laten aansluiten. In het kader van dit project gaat nu een omvangrijk onderzoek onder slachtoffers van start, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksinstituut CentERdata (Tilburg).

     Het onderzoek concentreert zich op de sociale steun uit de directe omgeving van het slachtoffer, erkenning, en professionele hulp aan mensen die het afgelopen jaar te maken hebben gehad met bijvoorbeeld criminaliteit en ongevallen, zoals seksueel geweld, (online) oplichting, een verkeersongeval of medisch incident.

     Lees verder op medicalfacts.nl >>

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
    gasten online: 18 ▪︎ leden online: 2
    Lisa36, Vinnie
    FORUM STATISTIEKEN
    topics: 3.766, reacties: 21.156, leden: 2.812