Film: Petals of a rose

Tags: 

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 16/11/2023 om 01:53 door Paul1966.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #277910
  Paul1966
  Lid LSG

   De gevolgen van seksueel misbruik zijn divers, DIS een van de mogelijke gevolgen ervan, zeker als het op erg jonge leeftijd begint.
   Vroeger werd het een meervoudige persoonlijkheidsstoornis genoemd. Nog steeds wordt het vooral als iets gezien om enge boeken en films over te maken, maar in werkelijkheid is het redelijk alledaags en voor iedereen erg herkenbaar. In de film “Petals of a rose” wordt dat erg goed in beeld gebracht.

   Gisteren schreef ik op Insta over deze film de onderstaande recensie:

   Bloemblaadjes van een roos (Petals of a rose)

   Wat is het toch dat een roos zo mooi maakt? Inderdaad, dat zijn vooral de bloemblaadjes, die het kwetsbare binnenste beschermen. Deze film gaat over een vrouw, genaamd Roos. Maar veel meer nog gaat het over de bloemblaadjes, de delen van Roos die haar kwetsbare binnenste beschermen.

   Ook gaat de film over hoe die bescherming haar soms in de weg kan zitten, ook op de meest ongelegen momenten, zoals bijvoorbeeld in de liefde, vooral op de intieme momenten. Gelukkig loopt het in deze film met de liefde goed af. Sterker nog, uit die liefde wordt de zoon geboren die jaren later deze prachtige film maakt over zijn moeder, een vrouw met DIS. Het is een bijzondere film die mij enorm heeft geraakt. Het is ook een film die erg behulpzaam kan zijn als je iemand anders probeert uit te leggen hoe DIS werkt. Vooral ook omdat in slechts 15 minuten zo enorm veel duidelijk wordt.

   Het begint alledaags, in een supermarkt, op Valentijnsdag. Roos doet inkopen voor haar etentje met Jeremy. Roos is een beetje gespannen, want ze heeft zich voorgenomen deze avond voor het eerst iets verder te gaan met Jeremy. Ze merkt hoe de delen reageren op de spanning, waardoor ze onverwachts op de voorgrond treden. Eerst leren we de kleine Josie kennen. Op het moment dat Roos haar tot de orde roept, duikt er een supermarktmedewerker op met de vraag of hij ergens mee kan helpen. Je ziet de gelaten vermoeidheid van Roos, als ze zich probeert te verontschuldigen voor de heftige reactie van Axel, een van haar beschermende delen. Terwijl ze het vlees voor het romantische diner uitkiest, bereikt de innerlijke chaos razendsnel een hoogtepunt. Gelukkig is daar opeens de krachtige en kordate Superwoman, die de controle overneemt.
   Eenmaal thuis loopt de spanning ook weer op, vooral tijdens het wachten tot Jeremy eindelijk verschijnt. Dan gaat de bel. Jeremy staat voor de deur, met bloemen en een gitaar. Hij is echt een schatje. Hoewel Jeremy nog niet weet dat Roos DIS heeft, blijkt na het etentje dat hij zelfs (onbewust) aan de kleine Josie gedacht te hebben.
   Na het eten gaan ze naar de slaapkamer, maar op het moment dat ze intiem worden, komen er flashbacks. Er is ook gedacht aan kijkers die deze beelden te heftig vinden, op de site is ook een versie beschikbaar waarbij je dan slechts tekst ziet.
   Ik wil niet de hele film verklappen, behalve dat het heel goed afloopt. We zien haar zitten op de rand van het bed, ze zit te praten met de delen. Zelf vond ik het moeilijk niet vol te schieten bij haar laatste woorden:

   Wij
   Verdienen
   De
   Liefde
   Van anderen.

   Het is echt een aanrader, vooral voor mensen die iemand met DIS in hun omgeving hebben.

   Maar ook voor mensen die zich af en toe afvragen of ze het misschien hebben. Als je als jong kind misbruikt bent, dan is die gedachte niet zo gek, want het komt veel meer voor dan de meeste mensen denken. Volgens wetenschappers gaat het 1.5% van de mensen. Dat is ongeveer 1 op de 60.

   Als je de film zelf wilt zien, of juist aan iemand anders wilt laten zien, hij is helemaal gratis te zien via de onderstaande link:
   https://www.dylancrumpler.com/watch-petals-of-a-rose
   Mocht je dat prettig vinden, er is ook ondertiteling beschikbaar (in diverse talen).

    

    

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 51 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732