Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)prostitutie

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)prostitutie

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 17/04/2021 om 19:09 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #223580
  Mark
  Moderator

   expertisecentrum-mensenhandel-jeugdprostitutie.nl

   Als Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)Prostitutie (EMP) zij wij inhoudelijke verantwoordelijk voor het bieden van hulp aan slachtoffers van mensenhandel en seksuele uitbuiting op praktisch en psychosociaal gebied in de gemeente Eindhoven en aangrenzende gemeenten. Wij helpen slachtoffers en, indien nodig, hun omgeving bij het vinden van passende hulp zoals (crisis) opvang, ondersteuning bij juridische- en overheidszaken en andere bijkomende hulpvragen, zoals: ‘hoe vertel ik het aan mijn familie?’

   Daarnaast adviseren en ondersteunen wij o.a. professionals in het begeleidingstraject van (vermoedelijke) slachtoffers van mensenhandel. In dit traject word je als slachtoffer serieus genomen. We hebben nooit een oordeel klaar staan en nemen alle tijd die nodig is om slachtoffers te begeleiden naar een zelfstandig en beter bestaan.

   Ons doel
   Ons doel is het helpen van slachtoffers door hun een uitweg te bieden en hun te begeleiden naar een betere toekomst.
   Deze hulp is er voor iedereen, ook voor jou!

   Door onze onderscheidende manier van werken, optimaliseren wij de hulp voor slachtoffers. We onderscheiden ons in de volgende punten:

   • We hebben direct contact met jou: online en offline.
   • We werken vanuit een integraal concept: wij begeleiden je in jouw proces.
   • We zijn gespecialiseerd in diverse problematieken zoals, mensenhandel, (jeugd)prostitutie en jongensprostitutie en in de zorg die voor slachtoffers nodig is.
   • We vernemen graag ideeën en kritiek over bijvoorbeeld het huidige overheidsbeleid ten aanzien van prostitutie. Wij geven deze signalen door in o.a. onze klankbordgroep.
   • We hebben geen oordeel klaar staan en maken geen onderscheid in slachtoffers: leeftijden en sekseverschillen spelen geen rol.
   • We staan grensverleggend in het werk door o.a. ons veldwerk.
   • We staan altijd voor je klaar: zowel binnen – en buiten kantoortijden kun je op ons rekenen.
   • We delen onze kennis, zoeken verbindingen en proberen meer bewustzijn rondom mensenhandel en prostitutie te creëren. Op deze manier willen wij iedereen alert houden en het aantal slachtoffers beperken.

   Hulp nodig?
   Bel 06-14317982 of 06-52788361 of stuur mail.

   #258516
   Luka
   Moderator

    https://expertisecentrum-mensenhandel-jeugdprostitutie.nl/house-of-inner-strength

    Het HIS is een fysieke veilige plek waartoe mannen en jongens zich kunnen wenden en vanwaar ze uit de prostitutie gezien, gevonden en geholpen kunnen worden. Het HIS staat open voor zowel mannen/ jongens die zelfstandig vrijwillig in de prostitutie werken als zij die gedwongen in de prostitutie terecht kwamen. Met andere woorden sorteert het HIS niet aan de voordeur bij welke vorm van sekswerk men betrokken is. Dus ook slachtoffers van seksuele uitbuiting als van zedenmisdrijven kunnen bij het HIS terecht. Het HIS, zet na een eerste gesprek, direct de lijnen uit naar de benodigde zorg.

    Twijfel je of we iets voor je kunnen doen? Je kunt anoniem met ons contact opnemen via de chat of kik!

    Beschrijving doelgroep
    HIS helpt mannen/ jongens die uit willen stappen vanuit zelfbeschikking naar een passende alternatieve invulling van school, werk en/ of vrijetijdsbesteding. De werkwijze Inspireren-Leren-Werken die het EMP vanuit Lumens hanteert maakt de aanpak in HIS uniek. Door mannen/jongens gewoon ‘mens’ te laten zijn in het programma en geen cliënt maakt dat we vanuit hun leefwereld verschil maken.

    HIS vind je op een veilige plek in Dynamo in Eindhoven. Openingstijden zullen flexibel worden aangepast naar de wens en behoefte, maar voorlopig zijn we open op dinsdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Je vindt ons aan het Catharinaplein 21 in het centrum van Eindhoven.

    Chat: Via onze chat zijn we 24/7 bereikbaar.
    Kik: Zoco.EHV
    Mail: Zorgcoordinatie-mp@lumenswerkt.nl
    Telefoon: 040 219 3388 (werkdagen 09.00-17.00)

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 60 ▪︎ leden online: 3
   Ollybolly, Chris, Emma-14
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732