Ex-vriendin en handlanger van Epstein opgepakt: ‘Ze kende zijn voorkeur voor jonge meisjes’

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Ex-vriendin en handlanger van Epstein opgepakt: ‘Ze kende zijn voorkeur voor jonge meisjes’

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 11/08/2020 om 20:34 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #251799
  Luka
  Moderator


  De FBI heeft de vertrouweling opgepakt van de overleden Amerikaanse zedendelinquent en multimiljonair Jeffrey Epstein.Beeld Patrick McMullan via Getty Image

  Ghislaine Maxwell, de rijke Britse socialite die gezien wordt als een spilfiguur in het misbruiknetwerk van de overleden miljonair Jeffrey Epstein, is gearresteerd. Dat bevestigt de Amerikaanse federale recherche FBI. Maxwell is onder meer aangeklaagd wegens meineed en betrokkenheid bij het ronselen van minderjarige meisjes voor seks.

  Maxwell zou in New Hampshire zijn gearresteerd door de FBI, meldt de Amerikaanse nieuwszender op basis van twee hooggeplaatste bronnen binnen justitie. De FBI heeft het nieuws intussen bevestigd.

  Ghislaine Maxwell is de dochter van de Britse mediamagnaat Robert Maxwell die in 1991 van zijn jacht viel en in zee verdronk. Ze was jarenlang de vriendin van zedendelinquent Jeffrey Epstein, die vorig jaar werd opgepakt voor misbruik van talloze vrouwen op zijn privé-eiland in de Caraïben. Hij pleegde in augustus zelfmoord in zijn cel, in afwachting van zijn proces. Maxwell wordt gezien als zijn vertrouwelinge die contacten met prominenten warm hield.

  ‘MASSEREN’
  Maxwell en Epstein werden na een eerste ontmoeting in de vroege jaren 90 al snel twee handen op één buik. Sommigen hebben het over een romantische relatie, anderen dan weer over een heel hechte vriendschap. Hoe dan ook, de twee bleken partners in crime en uit vorig jaar vrijgegeven rechtbankdocumenten blijkt dat je die omschrijving letterlijk mag nemen.

  Zo vertelde Viriginia Guffre dat ze op 16-jarige leeftijd door Maxwell als masseuse voor Epstein werd ingehuurd. In haar getuigenis is te lezen dat het masseren al snel andere proporties aannam. “Ze noemden seks ‘massage’. Ze noemden modellenwerk ‘massage’. Er waren trio’s, dildo’s, betalingen en cadeautjes. En niet alleen met Epstein, maar ook met bekende vrienden van hem”, vertelde ze in een interview. Zo viel ook de naam van de Britse prins Andrew, een goede vriend van Maxwell.

  NOG GETUIGENISSEN
  Ook in andere getuigenissen blijft de naam van Ghislaine terugkomen als ‘hoerenmadam’. Gewapend met een stapeltje visitekaartjes trok ze klaarblijkelijk langs middelbare scholen in Palm Beach in Florida en gaf meisjes die wat wilden bijverdienen haar gegevens. Het ging dan om ‘modellenwerk’ of ‘het geven van massages’.

  Een FBI-woordvoerder bevestigde dat ze is beschuldigd voor “haar rol in de seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes door Jeffrey Epstein”. Volgens de aanklacht probeerde Maxwell vriendschap te sluiten met slachtoffers, normaliseerde ze seksueel misbruik, gaf ze hen een schuldgevoel door hen financiële hulp te bieden en verleidde ze hen tot seksuele activiteiten met Epstein.

  Ze zou zeker op de hoogte geweest zijn van Epsteins voorkeur voor jonge vrouwen. Ze wist goed genoeg wat de meisjes te wachten stond, zou hen hebben aangemoedigd Epstein te masseren – waarbij de slachtoffers soms gedeeltelijk of volledig naakt waren – en vergreep zich volgens de openbaar aanklager Audrey Strauss soms zelf aan de slachtoffers.

  Maxwell zou later op de dag worden voorgeleid. Ze is onder meer aangeklaagd wegens meineed en betrokkenheid bij het ronselen van minderjarige meisjes voor seks.

  In totaal zijn er zes aanklachten tegen de socialite ingediend. Vier van de aanklachten hebben betrekking op ronselactiviteiten, waaronder het lokken van meisjes en het vervoeren van meisjes en het plannen daarvan. Maxwell zou ook meerdere malen meineed hebben gepleegd toen ze volhield niets te weten van Epsteins misbruik.

  SLACHTOFFERS OPGELUCHT
  Vrouwen die multimiljonair Jeffrey Epstein beschuldigden van seksueel misbruik, hebben opgelucht gereageerd op de arrestatie van Maxwell. “Vandaag kunnen de andere Epstein-overlevers en ik opgelucht ademhalen”, zei Jennifer Araoz, die zegt te zijn misbruikt door Epstein. De arrestatie van Maxwell betekent volgens haar dat slachtoffers toch nog enige rechtvaardigheid kunnen verwachten.

  “De pijn die ze heeft veroorzaakt zal nooit weggaan, maar vandaag is een stap gezet richting heling”, zegt de advocate van meerdere van de vrouwen. “Ik ben zo trots dat de vrouwen die we de afgelopen zes jaar hebben vertegenwoordigd hun strijd voor rechtvaardigheid nooit hebben opgegeven.”

  PRINS ANDREW
  De Amerikaanse justitie benadrukt de Britse prins Andrew te willen spreken in de Epstein-zedenzaak. Een aanklager in New York zegt graag van zijn verklaring te willen profiteren. Ze zegt het toe te juichen als prins Andrew komt om “met ons te praten”.

  Andrew, zoon van de Britse koningin Elizabeth, had nauwe banden met Epstein. Een maand geleden had het Amerikaanse ministerie van Justitie al een claim ingediend om hem te ondervragen, maar ook gesteld dat Andrew niet aan de Verenigde Staten zal worden uitgeleverd.

  Prins Andrew ligt al jaren onder vuur door zijn vriendschap met Epstein. Naar aanleiding van alle recente commotie legde hij zijn koninklijke taken neer.

  Bron: De Morgen.be >>

  #252515
  Luka
  Moderator
  Topic starter

  Ghislaine Maxwell zelf óók beschuldigd van seksueel misbruik

  Op last van een rechter in New York zijn gerechtelijke documenten vrijgegeven met gedetailleerde beschuldigingen aan het adres van Ghislaine Maxwell. De voormalige medewerkster en ex-partner van Jeffrey Epstein wordt er niet alleen van beschuldigd het seksueel misbruik van minderjarige meisjes door de miljardair te hebben gefaciliteerd maar ook zelf soortgelijke feiten te hebben gepleegd, melden Amerikaanse media.

  De documenten zijn afkomstig van een inmiddels afgehandelde rechtszaak die in 2015 tegen Maxwell werd aangespannen door Virginia Roberts Giuffre. Zij beschuldigde Maxwell ervan zelf ook minderjarige meisjes seksueel te hebben misbruikt. Daarnaast zou ze zich hebben voorgedaan als Epsteins ‘hoerenmadam’ en hem hebben geholpen Giuffre als ‘seksslavin’ ter beschikking te stellen aan invloedrijke mannen over de hele wereld onder wie de Britse prins Andrew, oud-gouverneur van New Mexico Bill Richardson en advocaat Alan Dershowitz. In de vrijgegeven documenten beschuldigt Giuffre Epstein ervan haar te hebben gerekruteerd toen ze nog maar 15 jaar oud was.

  De rechter in New York had op 23 juli al opdracht gegeven een groot deel van meer dan 80 documenten vrij te geven maar Maxwell diende gisteren bij de rechtbank nog een verzoek in om vrijgave van twee aanvullende documenten te blokkeren. Daaronder een verklaring uit 2016 over haar seksleven en een verklaring van een niet nadere benoemde aanklager van Epstein.

  Advocaten van Maxwell, die begin deze maand werd gearresteerd op verdenking van medeplichtigheid aan seksueel misbruik door Epstein, zeiden dat het openbaar maken van haar verklaring het ‘moeilijk, zo niet onmogelijk’ zou kunnen maken een ​​onpartijdige jury te vinden voor haar strafproces. De twee verklaringen blijven naar verwachting tot maandag verzegeld, afhankelijk van hoe het hof van beroep beslist.

  Zelfmoord
  Maxwell zou tussen 1994 en 1997 minderjarige meisjes hebben gelokt en klaargestoomd voor seks met de zakenman en multimiljonair Epstein, die vorig jaar in afwachting van zijn eigen proces zelfmoord pleegde in zijn cel. Ze heeft altijd verklaard onschuldig te zijn.

  De Britse Maxwell is de jongste dochter van mediamagnaat Robert Maxwell en was een prominente ‘socialite’. Ze introduceerde Epstein volgens Britse media bij tal van kopstukken onder wie presidenten, artiesten, zakenmagnaten en de Britse prins Andrew.

  Bron: AD.nl >>

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 21 ▪︎ leden online: 0
No users are currently active
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.437, reacties: 13.309, leden: 1.210
Scroll Up