EO – Getekend – sporen van kindermishandeling

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Films, documentaires, radio & TV programma’s EO – Getekend – sporen van kindermishandeling

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 05/12/2020 om 21:26 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #255749
  Luka
  Moderator

   Mary-Jane

   ‘Wie wil er met mij spelen?’ Haar vader vroeg het elke ochtend voor het ontbijt. Mary-Jane stak enthousiast haar vingertje op. Daarna volgde een vast ritueel. Doordeweeks werd ze misbruikt en in het weekend, als haar moeder van huis was, werd ze verkracht. Van kleins af aan. Niemand die iets merkte. Geregeld logeerde ze bij haar grootouders. Opa lokte haar naar zijn duiventil. Ze werd ook zijn prooi. Ze is getekend door haar verleden en wordt getekend door kunstschilder Herman van Hoogdalem. Nu vertelt ze over het geheim dat ze jarenlang bij zich droeg en rekent ze af met haar verleden.

   Bekijk de aflevering op Uitzending Gemist >>
   of NPO Start >>

   #255752
   Luka
   Moderator
   Topic starter

    Jurgen

    Zijn vader had zijn zusje op schoot. Jurgen wilde er ook bij, maar hij werd weggeslagen. Die afwijzing deed hem meer pijn dan de klap zelf. Zijn vader was een boze man. ‘s Nachts kwam hij vaak dronken thuis. Dan lag Jurgen, een jochie nog, wakker in bed. Altijd alert, wetend wat er kon gebeuren. Mishandelingen tekenden zijn leven. Hij werd van slachtoffer uiteindelijk pleger. Jurgen is getekend door zijn verleden en wordt getekend door kunstschilder Herman van Hoogdalem. Hij vertelt over zijn angsten en hoe hij zich bevrijdde van zijn trauma’s. Nu helpt hij andere slachtoffers en plegers van huiselijk geweld.

    In deze uitzending van Getekend – sporen van kindermishandeling was Herman van Hoogdalem te gast.

    Bekijk de aflevering op NPO Start >>
    of Uitzending Gemist >>

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 14 ▪︎ leden online: 0
   No users are currently active
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.734, reacties: 20.971, leden: 2.736