Een kwestie van tijd – Werner Peinen e.a.

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Een kwestie van tijd – Werner Peinen e.a.

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 18/10/2018 om 19:30 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #229201
  Luka
  Moderator

   Een kwestie van tijd
   Over langdurige zorg in de psychiatrische kliniek

   Auteur: Werner Peinen, Isabelle Voorspoels
   Co-auteur: Stef Joos

   #229203
   Luka
   Moderator
   Topic starter

    Een kwestie van tijd. Boek over langdurige zorg in de psychiatrie

    Niemand lijkt te weten hoe het er in de psychiatrie werkelijk aan toe gaat. Hulpverleners, patiënten maar ook schrijvers als Arnon Grunberg en Luuk Gruwez beschreven het leven zoals het is in de langdurige zorg. ‘Een kwestie van tijd’. Een beklijvend boek dat eind oktober verschijnt. Lees er hier alvast meer over.

    ‘De psychiatrie’ staat onder druk. Regelmatig wordt de sector in één adem met ‘dwang’ en ‘drang’ genoemd, de patiënten heten schuldig te zijn voor hun eigen miserie en dan is er nog de roep om opvang korter te maken en het aantal bedden af te bouwen. Maar wie weet hoe het er écht aan toegaat?

    Boterham met een calmant
    Twee jaar lang sprokkelden de patiënten, dokters en verplegers uit de langdurige zorg van Psychiatrisch Centrum Bethanië verhalen, impressies, getuigenissen, anekdotes, foto’s en kunstwerken bij elkaar. Allemaal te lezen en te bekijken in het boek ‘Een kwestie van tijd, over langdurige zorg in de psychiatrische kliniek’. Het boek biedt een unieke inkijk in het leven in de langdurige zorg. Het bevat verhalen over de gelukkigste mens ter wereld, Highway to Hell van AC/DC, een boterham met een calmant en de aandrang om ’s nachts mosselen te maken. Maar je leest ook bijdrages van schrijvers als Arnon Grunberg, Luuk Gruwez, Dirk De Wachter en enkele striptekenaars die er al dan niet een tijdje kwamen rondhangen.

    Breekbare, trage zorg
    Het resultaat is een boek als een caleidoscoop. Over lijden aan het leven en breekbare, trage zorg. Voor degenen die er dagelijks vertoeven en die de behoefte voelen om te kunnen uitleggen wat dat is, die plaats waar je opgenomen bent, die plaats waar je werkt. Maar ook voor familie en iedereen die zich van dichtbij of verder weg betrokken voelt.

    Boekvoorstelling
    Op 26 oktober 2018 wordt ‘Een kwestie van tijd’ voorgesteld in PC Bethanië, in aanwezigheid van o.m. Luuk Gruwez, Dirk De Wachter, Marc Ledoux en Johan De Groef. Meer info lees je op de website van PC Bethanië.

    Lees verder op Psychosenet.be >>

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 10 ▪︎ leden online: 0
   No users are currently active
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.734, reacties: 20.971, leden: 2.736