Edino ontvluchtte Ruinerwold: ‘Ik was ‘vrij’, maar diep ongelukkig’

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Edino ontvluchtte Ruinerwold: ‘Ik was ‘vrij’, maar diep ongelukkig’

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 16/05/2022 om 20:38 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #271955
  Luka
  Moderator

   Edino van Dorsten (29) is de een van de negen kinderen van Ruinerwold. Na een jeugd vol fysiek en mentaal geweld is hij nu een eigen online platform gestart om anderen te inspireren.

   “Ik weet nu: als je blijft volhouden, kun je er echt wat van maken”, vertelt hij journalist Thea Tijssen in de nieuwe LINDA..

   Er was een tijd waarin je regelmatig in een schapenhok werd opgesloten.
   Edino: “Dat hok had een bankje en tafeltje, verder niks. Ik zat daar alleen in de schoolvakanties, maar toch: een week duurt lang als je in zo’n hok zit. Je raakt je besef van tijd kwijt, kunt niet bewegen, hebt niks om te lezen. Ik sloeg mezelf er doorheen door hele dagen te dromen. Over succes, of beroemd zijn. Mooie fantasieën waren dat. Ik kon erg genieten van zulke momenten, zelfs in dat schapenhok.”

   Werd het leven meteen beter toen je ‘vrij’ was?
   “Nee, integendeel eigenlijk. Ik had ineens heel veel vrijheid en geen idee wat ik daarmee aan moest. Omdat ik geen baantje had, opende ik rekeningen waarbij ik duizend euro rood kon staan om aan geld te komen. En toen kwam ik ook nog in aanraking met drugs. Pillen, cocaïne… Ik was niet sterk genoeg om nee te zeggen. Ik vond uiteindelijk werk, maar het geld dat ik verdiende, gaf ik allemaal uit aan eten, drank en drugs. En ondertussen was ik diep ongelukkig.

   Uiteindelijk kreeg ik een vaste baan en raakte mijn toenmalige vriendin zwanger van onze dochter. Ik wist dat ik een normaal bestaan moest opbouwen voor ons kind dat onderweg was. Ik wilde de beste vader ooit worden en mijn kinderen het mooist denkbare leven geven. En ik snapte dat dit niet ging lukken als ik zelf nog diep in de ellende zou zitten. Ik weet nu: als je blijft volhouden, kun je er echt wat van maken.”

   Welke sporen heeft je opvoeding achtergelaten?
   “Er zijn zeker nog dingen waarmee ik aan de slag moet. Onverwerkt leed dat in periodes van oververmoeidheid en in stressvolle situaties bovenkomt. Laatst kreeg ik bij het boksen een klap op m’n hoofd. Die was zo hard dat ik even terug was in het verleden. Ik kreeg flashbacks en al mijn oude angsten kwamen naar boven. Ik wilde er lange tijd niet aan toegeven, maar er staan nu toch wat sessies met een psycholoog gepland.”

   Bron: Linda >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 56 ▪︎ leden online: 3
  Ollybolly, Chris, Emma-14
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732