Drie meiden uit ‘Dream School’ over hun verleden van seksueel misbruik: ‘Ik was 11 jaar’

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Drie meiden uit ‘Dream School’ over hun verleden van seksueel misbruik: ‘Ik was 11 jaar’

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 02/10/2021 om 22:03 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #261099
  Luka
  Moderator

  In ‘Dream School’ vertellen drie van de leerlingen elkaar over hun ervaringen met seksueel misbruik. Door hulp van het tv-programma hopen ze dit verleden achter zich te kunnen laten.

  Kimberley, Silvia en Valentina zijn in het verleden slachtoffer geworden van misbruik en dit dragen ze nog dagelijks met zich mee.

  SLACHTOFFER VAN MISBRUIK
  Mede door deze ervaringen zijn ze in Dream School beland, en hebben ze hulp nodig om hun leven weer op de rit te krijgen. “We moeten ons niet elke keer moeten afvragen of het onze schuld is of niet, want het is niet onze schuld”, zegt Valentina.

  Silvia zou graag meer over het onderwerp seksueel misbruik willen praten in Dream School. “Het is iets wat ik wegstop. Mijn ex sloeg me anderhalf jaar lang, maar het gaat nooit over de details. En over de aanranding.” Twee jaar lang heeft ze er niet over durven praten.

  ‘DREAM SCHOOL’
  Ook Valentina vertelt over het moment dat ze te maken kreeg met misbruik. “Ik ben verdoofd”, zegt ze. “Ik praat nu alsof het mij niet overkomen is.”

  Kimberley raakt geëmotioneerd door de verhalen van de andere meiden. “Bij mij is het zeven jaar geleden, en ik ben er nog steeds niet overheen. Ik was elf.” Ze hoopt hiermee aan de slag te kunnen tijdens het traject en het daarmee een plek te kunnen geven.

  Kijk de aflevering van Dream School hier terug.

  Bron: Linda.NL >>

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 13 ▪︎ leden online: 9
Sammie123, Ollybolly, Luka, Juul, Sonya20, Marianne, Joannepark, Vinnie, Mark
FORUM STATISTIEKEN
topics: 3.071, berichten: 16.410, leden: 1.914