2Doc, EO – Behind the Altar – 18 oktober 2017

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Films, documentaires, radio & TV programma’s 2Doc, EO – Behind the Altar – 18 oktober 2017

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 22/11/2017 om 22:03 door LSG.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #214108
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   De schandalen rond seksueel misbruik vormen een van de donkerste hoofdstukken in de geschiedenis van de Rooms-Katholieke Kerk. De schandalen rond seksueel misbruik vormen een van de donkerste hoofdstukken in de geschiedenis van de Rooms-Katholieke Kerk. Het afgelopen decennium heeft een groeiend aantal gevallen in steeds meer landen laten zien. Meerdere bisdommen gingen failliet omdat ze het smartengeld voor de vele slachtoffers niet konden betalen.

   Met Paus Franciscus aan het roer leek er een nieuwe wind te waaien vanuit Rome, maar de kindermisbruikcrisis in de Katholieke Kerk is nog niet voorbij. Uit recent onderzoek blijkt dat drie van de vier daders nog steeds actief zijn binnen de kerk, dat onderzoek naar nieuwe gevallen nog altijd buiten de openbaarheid wordt gehouden, terwijl bisschoppen nog steeds niet verplicht zijn om daders aan te geven bij de politie. Priesters die op de vlucht zijn voor de politie blijken zelfs onder te duiken in kloosters en andere kerkelijke instellingen in ontwikkelingslanden, waar ze gewoon met kinderen mogen werken.

   Let op, deze uitzending kan triggeren!

   Bekijk de documentaire op uitzendinggemist.net >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 12 ▪︎ leden online: 1
  Lyn
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865