DIS /AGDS en/of CPTSS chat

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 14/05/2022 om 20:41 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #271922
  Luka
  Moderator

   TRAUMA EN DISSOCIATIE DIS/AGDS, CPTSS
   Lotgenoten, hulpverleners & naasten

   https://www.traumaendissociatie.nl

   DIS/AGDS en CPTSS uit de taboesfeer halen.
   De ‘oh zo spannende diagnose’ minder spannend maken.

   Heb jij een Dissociatieve Identiteitsstoornis (DIS) /AGDS (voormalig DSNAO) en/of CPTSS of heb je geen diagnose maar wel een verleden van vroegkinderlijk trauma en ben je opzoek naar een veilige, gemodereerde omgeving met lotgenoten contact?
   Of ben jij een hulpverlener of naaste en wil je graag meer kennis rondom DIS/AGDS en/of CPTSS of vind je het moeilijk te begrijpen en wilt u in gesprek met echte mensen die lijden onder deze stoornis?

   Meld je dan aan voor onze Nederlandse Discordserver.

   #271923
   Luka
   Moderator
   Topic starter

    Trauma en Dissociatie zet zich, met een ervaringsdeskundig multidisciplinair team, in om vroegkinderlijk trauma en dissociatie uit de taboesfeer te halen om de kloof tussen lotgenoten, hulpverleners en naasten te verkleinen.

    Dit doen zij doormiddel van een veilige gemodereerde online plek op Discord waar lotgenoten van vroegkinderlijk trauma elkaar (anoniem) ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen in de vele verschillende chatkanalen. Daarnaast heeft Trauma en Dissociatie een aparte ruimte voor hulpverleners en naasten waar zij (anoniem) directe vragen mogen stellen aan mensen met vroegkinderlijk trauma en met elkaar kunnen sparren.

    Door op deze manier te leren over wat deze doelgroep nodig heeft, wil de organisatie de ‘oh zo spannende diagnose’, minder spannend te maken en handelingsverlegenheid beperken.

    ‘Zo werken we er hard aan om op een punt komen dat mensen met vroegkinderlijk trauma nooit meer hoeven te horen dat zij té complex zijn. Want je mag er zijn, in elke fase van het herstelproces, jij of jullie’.

    Bron: Pyschosenet.nl >>

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 27 ▪︎ leden online: 4
   Yvette, Sunlight, Lotteeh, Trees50
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.768, reacties: 21.161, leden: 2.813