De Stilte Verbroken

 • Dit onderwerp bevat 11 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 29/11/2019 om 21:51 door Luka.
10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Reacties
 • #216338
  Luka
  Moderator

   destilteverbroken.nl

   Stichting De Stilte Verbroken stelt zichzelf ten doel om primair (seksueel) misbruik binnen de sport, en secundair ook intimidatie en pesten uit te bannen. De Stichting moet gaan gelden als landelijk meldpunt voor de (voetbal)sport, in samenwerking met de KNVB. Daarnaast wil de stichting de rol van de vertrouwenspersoon binnen de sport relevanter en makkelijker maken, wederom met als uiteindelijk doel om de genoemde misstanden bespreekbaar en uiteindelijk onmogelijk te maken.

   Doel: Misbruik, intimidatie en pesten mag nooit meer voorkomen; niet binnen en niet buiten de sport.

   Wil jij je verhaal kwijt? Wil je je eigen stilte doorbreken of die van een vriend of familielid?
   Dan kan je contact met de stichting opnemen via het contactformulier op de site.

   De stichting is een initiatief van Renald Majoor, die vroeger zelf is misbruikt door zijn toenmalige jeugdcoach van Vitesse.

   #216594
   Mark
   Moderator

    Vandaag is het meldpunt officieel van start gegaan. Lees het artikel in de Volkskrant.

    #216595
    Mark
    Moderator

     In de rubriek ‘Films, documentaires & TV programma’s’ kun je het gesprek met Renald Majoor, oprichter van ‘De Stilte Verbroken’ in RTL Late Night van 8 mei 2017 bekijken. Hij vertelt daarin openlijk over het misbruik wat hij in 1996 als jeugdspeler bij Vitesse heeft meegemaakt.

     Bekijk de aflevering van RTL Late Night >>

     #216596
     Mark
     Moderator

      Marijn de Vries en Renald Majoor vertellen bij Eva Jinek over misbruik in de sportwereld

      Twaalf procent van sporters heeft als kind ten minste één ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit een onderzoek naar de aard en omvang van seksueel misbruik in de sport. De NOC*NSF neemt de aanbevelingen van dat rapport aan.
      Vanavond praten we hierover met wielrenster Marijn de Vries die met haar column over misbruik dit onderzoek in gang heeft gezet. Ook Renald Majoor schuift aan, hij was de eerste profvoetballer die deelde dat hij seksueel misbruikt is als jeugdspeler bij Vitesse.
      Met zijn stichting De Stilte Verbroken probeert hij misbruik, intimidatie en pesten uit te sportwereld te verbannen.

      https://youtu.be/5Y8W3Xh5vGo

      #216842
      Luka
      Moderator
      Topic starter

       Misbruikte oud-Vitessenaar: ‘Stel een vertrouwenspersoon bij topclubs verplicht’

       Alle professionele sportclubs moeten verplicht een onafhankelijke vertrouwenspersoon aanstellen om grensoverschrijdend gedrag binnen de vereniging te voorkomen en sporters bij te staan. Daarvoor pleit de nieuwe stichting De Stilte Verbroken, die een onafhankelijk meldpunt voor (seksueel) misbruik binnen de sportwereld opzet.

       Lees hier verder op de site van het AD.

       #224678
       Mark
       Moderator

        Een luisterend oor voor andere misbruikslachtoffers

        Het leven van Renald Majoor staat nog volop in het teken van seksueel misbruik, een jaar nadat hij openlijk zei te zijn aangerand als jeugdspeler bij Vitesse. Met zijn stichting De Stilte Verbroken timmert hij flink aan de weg.

        Lees verder op de stilteverbroken.nl >>

        #224720
        Mark
        Moderator

         Renald strijdt tegen seksueel misbruik in de sport

         Misbruik in de sport de wereld uit helpen en slachtoffers zo goed mogelijk bijstaan: dat is de droom van Renald Majoor. Hij begon daarom een stichting en zat donderdag bij voetbalclub Vitesse om een samenwerkingscontract te tekenen

         Als 12-jarige jongen werd Renald zelf seksueel misbruikt. Hij trainde bij Vitesse toen het misging. Na een zware periode knokte hij zich terug en zet zich nu in om andere kinderen te besparen wat hem is overkomen.

         Met een handtekening van Renald, directeur van Vitsesse Joost de Wit en een stevige handdruk is de samenwerking tussen Vitesse en Stichting ‘De Stilte Verbroken’ een feit.

         Bron: hartvannederland.nl

         #224829
         Luka
         Moderator
         Topic starter

          Stichting De Stilte Verbroken gaat samenwerking aan met Vitesse voor 5 jaar

          Renald Majoor, oud jeugdspeler en -trainer van de Arnhemse voetbalclub Vitesse, maakt zich sterk om misbruik en intimidatie binnen de sport te voorkomen. Een jaar geleden heeft hij stichting De Stilte Verbroken opgericht om hiervoor aandacht te vragen. Vitesse heeft voor de periode van 5 jaar steun aan stichting De Stilte Verbroken toegezegd en zet donderdag 12 juli a.s. de handtekening onder de overeenkomst die dit bezegelt.

          Renald Majoor, zelf op twaalfjarige leeftijd slachtoffer van seksueel misbruik binnen de voetbalsport (Vitesse), lanceerde begin dit jaar officieel zijn stichting ‘De Stilte Verbroken’. De oud jeugdspeler en -trainer van Vitesse, vertelde ongeveer een jaar geleden uitgebreid in de media over hoe hij slachtoffer werd van seksueel misbruik. Sindsdien zijn Vitesse en Majoor met elkaar in gesprek om mogelijkheden in kaart te brengen om seksueel misbruik terug te dringen en uiteindelijk de wereld uit te helpen.

          Majoor over zijn stichting en de samenwerking met Vitesse: “Toen ik mijn verhaal in de media heb gedaan, is er enorm veel op mij afgekomen. Een moeilijk onderwerp als misbruik is nu bespreekbaar gemaakt, ik denk dat dat een hele goede zaak is. Het wordt tijd dat de stilte wordt verbroken. Door met mijn eigen verhaal naar buiten te komen hoop ik anderen te kunnen helpen. Met Vitesse heb ik hier het afgelopen jaar ook veel over gesproken. We hebben samen gekeken naar mogelijkheden om misbruik een halt toe te roepen. Daarom ben ik blij dat Vitesse heeft toegezegd mijn stichting zowel financieel als immaterieel te steunen.”

          Algemeen directeur van Vitesse Joost de Wit: ”Voor seksueel misbruik zou geen plaats moeten zijn op de wereld. We vinden het bijzonder knap hoe open Renald hierover is, zijn verhaal deelt en hoe hij zich opwerpt als ambassadeur om seksueel misbruik de wereld uit te helpen. Het minste wat we als club kunnen doen is Renald en zijn stichting ondersteunen.”

          Donderdag 12 juli om 10:00 uur tekenden Vitesse, Vitesse Betrokken en stichting De Stilte Verbroken een overeenkomst waarin Vitesse bevestigt de stichting voor de komende 5 jaar te steunen.

          Bron: Stichting De Stilte Verbroken >>

          #232110
          Mark
          Moderator

           Geknakte oud-Vitessespeler loopt voorop in de strijd tegen seksueel misbruik in de sport

           Renald Majoor (36) uit Wehl is sinds deze week de ambassadeur van de campagne tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sportwereld. De oud-speler van Vitesse weet wat misbruik met je doet. Kostte het hem ook een plaats bij een topclub?

           Het was even zoeken naar de juiste vorm, maar Renald Majoor lijkt nu de functie te krijgen waarnaar hij lang heeft uitgekeken. Als ambassadeur gaat hij zich een paar dagdelen per week inzetten voor een veilig klimaat in de sport, waarin geen plaats is voor seksuele intimidatie en misbruik. Hij heeft daarvoor deze week een overeenkomst getekend met sportkoepel NOC*NSF.

           Lees dit premium artikel verder op ad.nl of als lid van LSG in het ledendeel.

           #232169
           Luka
           Moderator
           Topic starter

            Ex-voetballer ambassadeur tegen seksueel wangedrag bij NOC*NSF

            NOC*NSF gaat samen met voormalig voetballer Renald Majoor seksueel overschrijdend gedrag op de sportvelden aanpakken. De 36-jarige Majoor werd op zijn twaalfde misbruikt door een elftalbegeleider bij Vitesse. Op 1 januari wordt hij ambassadeur bij de sportkoepel.

            “Kinderen moeten veilig kunnen sporten. Dat is minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Dus moeten drastische maatregelen worden genomen om misbruik in de sportwereld terug te dringen”, aldus Majoor op de website van NOC*NSF.

            Hij gaat zijn eigen verhaal vertellen bij sportclubs en voorlichtingsmateriaal aanbieden aan spelers en clubs.

            De Stilte Verbroken
            Majoor baarde vorig jaar mei opzien toen hij in de Volkskrant vertelde over wat hem was overkomen. De betrokken elftalbegeleider was veroordeeld, maar de kwestie was nooit naar buiten gebracht door Vitesse. Majoor was zo aangeslagen dat hij tot zijn achttiende niet voetbalde. Eind vorig jaar richtte hij de stichting en de website De Stilte Verbroken op om seksueel misbruik bespreekbaar te maken.

            “Het is mooi en belangrijk dat Majoor bereid en in staat is zijn eigen ervaringen en zijn energie in te zetten in de strijd tegen het grensoverschrijdende gedrag dat helaas ook in de sport nog steeds voorkomt”, zegt algemeen directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF bij Omroep Gelderland.

            Twaalf procent heeft ervaring
            Uit onderzoek bleek eerder dat 12 procent van de sporters als kind ten minste één ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft gehad; 4 procent zegt te maken te hebben gehad met aanranding en verkrachting.

            Majoor: “De glimlach van een kind’ is één van de mooiste uitdrukkingen die er bestaan. Dit moet voor ieder kind gelden. Om die reden sta ik op, als ambassadeur en met mijn stichting, om veilig sporten voor ieder kind te realiseren. Want voor iedereen geldt: Niets doen is géén optie.”

            Bron: NOS.NL >>

           10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 12)
           • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
           gasten online: 17 ▪︎ leden online: 2
           Leentje, Chris
           FORUM STATISTIEKEN
           topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865