De impact van grensoverschrijdend gedrag op kinderen

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit De impact van grensoverschrijdend gedrag op kinderen

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 25/03/2019 om 14:44 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #237054
  Mark
  Moderator

   Twee jongens vertelden dat ze achter de dijk in de uiterwaarden een hut aan het bouwen waren toen de man naar ze toe kwam. Hij vroeg of ze hun geslacht wilden laten zien. Daar gingen ze niet op in. Vervolgens vroeg de man of ze tien euro wilden hebben. Toen de jongens vroegen wat ze daarvoor moesten doen, antwoordde hij: seks. De jongens vonden het maar raar en gingen weg.

   Lees het hele artikel op gelderlander.nl >>

   Het bovenstaande lijkt misschien onschuldig, maar onderschat niet welke gevolgen zo’n ervaring kan hebben. Het kan bijv. goed zijn dat deze jongens door de spanning opgewonden werden en/of een erectie kregen. Dit kan heel veel verwarring veroorzaken, juist omdat volwassenen in hun omgeving afkeuren wat er gebeurd is. Jongens begrijpen niet waarom ze een prettig lichamelijk gevoel en/of erectie krijgen door iets wat verkeerd is. Het gevolg kan zijn dat ze zich enorm gaan schamen voor hun seksuele gevoelens en mogelijk later zelfs grensoverschrijdend gedrag gaan vertonen. Goeie hulp is dus enorm belangrijk, ook als er geen daadwerkelijke seksuele handelingen hebben plaatsgevonden! Overigens geldt exact hetzelfde voor meisjes.

   Heb jijzelf vroeger als kind zoiets meegemaakt en heb je daardoor seksueel gedrag, fantasieën of gevoelens ontwikkeld waar je je erg voor schaamt? Weet dan dat je lang niet de enige bent! Op onze chat wordt er regelmatig over gepraat. Wil je er wel eens over meepraten? Meld je aan en chat mee!

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 24 ▪︎ leden online: 2
  Ollybolly, nijntjeflip
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.792, reacties: 21.292, leden: 2.870