De aanpak van mensenhandel stagneert; de Kamer is aan zet

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit De aanpak van mensenhandel stagneert; de Kamer is aan zet

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 01/05/2019 om 15:51 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #238907
  Mark
  Moderator


   Staatssecretaris Mark Harbers (Justitie) presenteerde in november zijn programma ‘Samen tegen Mensenhandel’. De Tweede Kamer heeft er nog niet over gesproken. | beeld anp / Bart Maat
   Donderdag (25-04-2019) komt de Nationaal Rapporteur Mensenhandel met zijn jaarverslag over 2018. De aanpak en preventie blijft achter.

   Zo’n anderhalf jaar geleden presenteerde het kabinet zijn regeerakkoord, waarin onder meer werd beloofd de aanpak van mensenhandel te versterken. Eind 2018 kwam staatssecretaris Harbers (Justitie) met de uitwerking van die belofte door het programma ‘Samen tegen Mensenhandel’ te presenteren. Inmiddels is er alweer een halfjaar verstreken en de Tweede Kamerleden hebben zich er nog steeds niet over uitgelaten. Dat is jammer, want we zijn de grip op deze kwetsbare groep aan het verliezen.

   Volgens schattingen van de nationaal rapporteur mensenhandel blijft 89 procent van de minderjarige meisjes die slachtoffer worden van seksuele uitbuiting, onzichtbaar. De totale groep slachtoffers van mensenhandel blijkt volgens diezelfde schatting vijfmaal groter dan de groep die wel in beeld is. Voor hen gaat de uitbuiting door; zij krijgen geen hulp.

   Wat de Coalitie tegen Seksuele Kinderuitbuiting betreft, vormen de kabinetsplannen een eerste, voorzichtige stap om het tij te keren. Maar het is niet genoeg. Hoog tijd dus dat de Kamer op korte termijn het debat aangaat om een vuist te maken tegen mensenhandel.

   Lees dit de premium artikel verder op nd.nl als lid van LSG in het ledendeel.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 11 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.734, reacties: 20.971, leden: 2.736