Dat nare gevoel – over seksueel misbruik en wat je ertegen kunt doen – Martine Delfos

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Dat nare gevoel – over seksueel misbruik en wat je ertegen kunt doen – Martine Delfos

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 16/11/2018 om 21:09 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #230647
  Luka
  Moderator

   Dat nare gevoel
   over seksueel misbruik en wat je ertegen kunt doen

   Auteur: Martine Delfos
   Uitgever: Niño

   Samenvatting
   Seksueel misbruik is een vervelend, maar belangrijk onderwerp. Misbruik betekent dat iemand iets doet tegen de zin van een ander; op een onplezierige manier macht uitoefent over een ander. Die ander vindt dat niet prettig, wil het niet, maar weet vaak niet goed hoe hij of zij het tegen moet houden.
   Op welke manieren seksueel misbruik kan plaatsvinden en wat je ertegen kan doen is te lezen in Dat nare gevoel. Het is bedoeld voor kinderen en jongeren in de hoogste groepen van het basisonderwijs en de brugklas van het voortgezet onderwijs.

   Uit Dat nare gevoel

   Het is pas verkeerd als jij iets niet wilt en je niet goed weet hoe je het tegen moet houden. En het is helemaal verkeerd als de ander de baas speelt en zijn zin doordrijft.

   Je mag ALTIJD NEE zeggen tegen seksuele spelletjes waar je geen zin in hebt. ALTIJD, ook als je er leuke cadeautjes voor hebt gekregen. Het is alleen slimmer om de cadeautjes van zo iemand niet aan te nemen!

   Maar wat je ook zelf doet of hebt gedaan, je hebt er altijd recht op om geen seksueel misbruik mee te maken en je hebt recht op seks als je dat wilt, en nooit als plicht.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 21 ▪︎ leden online: 8
  Peer, Lava, Lotteeh, Meliah, Paul1966, Lyn, Fabienne001, Veerle25
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.768, reacties: 21.161, leden: 2.813