Dat nare gevoel – Martine F. Delfos

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 13/10/2022 om 00:01 door Lyn.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #274511
  Lyn
  Lid LSG

   Dat nare gevoel – over seksueel misbruik en wat je er tegen kunt doen

   Voorkant

   Auteur: Martine F. Delfos

   Uitgever: SWP

   Seks is interessant en spannend. Het kan vreselijk leuk zijn, maar het kan ook vervelend zijn. Als seks tegen je zin gebeurt kan je er een heel naar gevoel door krijgen. Belangrijk bij seks is of je eraan toe bent, of je het echt wilt, en of de ander jouw grenzen respecteert. Soms gaat het met seks helemaal verkeerd, dat is wanneer een ander misbruik van je maakt.

   In dit boek vind je informatie over seksueel misbruik. Wanneer is iets nu seksueel misbruik en wat kun je ertegen doen? De ene arm om je heen is prettig en de andere voelt plotseling vreemd. Hoe kan dat? Het erge van seksueel misbruik zit in het nare gevoel dat je erbij krijgt. Je raakt ervan in de war. Je begrijpt het niet goed, je voelt je schuldig. Je weet niet of je nog wel iedereen kan vertrouwen.

   Martine Delfos beschrijft in heldere taal hoe je als kind, maar ook als jongere, in een complex web van machtsmisbruik, schaamte en onlustgevoelens terecht kan komen. Ze vertelt je wat je eraan kunt doen en hoe je het kunt stoppen. Het boek beschrijft niet alleen de problemen met seksueel misbruik in de werkelijkheid, in real life, maar ook wat er speelt via internet en mobieltjes. In de virtuele wereld speelt een andere dynamiek die een andere weerbaarheid van jeugdigen vergt.

   Het boek is voor meisjes en jongens in de bovenbouw van de basisschool en op de middelbare school. Het kan ook als voorlichtingsmateriaal gebruikt worden op school. Het boek is tevens een belangrijke bron van inzicht in de gevoelens van jeugdigen die misbruikt zijn. In deze serie verschijnen twaalf delen.

    

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 19 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.766, reacties: 21.156, leden: 2.812