NPO2 Doc – Dansen voor je leven

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 01/05/2023 om 23:21 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #276954
  Luka
  Moderator

   Kim Koumans vertelt in ‘Dansen voor je Leven’ over misstanden in danswereld

   https://www.2doc.nl/documentaires/2023/04/dansen-voor-je-leven.html

   In 2021 komt Kim Koumans naar buiten met ervaringen van ernstig wangedrag, seksueel misbruik, systematische vernedering en manipulatie in de danssector. Zij en andere dansers vertellen wat zij hebben meegemaakt.

   Klokkenluider
   In de driedelige documentaireserie ’Dansen voor je leven’ brengt regisseur Heleen Minderaa (semi)professionele dansers in beeld die slachtoffer zijn geworden van ernstig grensoverschrijdend gedrag in de danssector. Eén van hen is Kim Koumans. Zij is de eerste professionele danseres die als klokkenluider naar buiten komt met haar ervaringen van grensoverschrijdend gedrag in de danswereld.

   Kim bleek niet de enige te zijn, de ene na de andere danser en danseressen meldden zich bij haar met soortgelijke verhalen. Kim en andere slachtoffers vertellen openhartig over wat zij hebben meegemaakt. Daarmee geven ze een inkijkje in de zeer gesloten danswereld en wordt hun verwerkingsproces en het gevecht voor gerechtigheid gevolgd.

   Misstanden worden onderzocht
   Na melding van Kim Koumans en vele anderen startte bureau Verinorm in opdracht van het ministerie van VWS en onder leiding van Marjan Olfers, een onderzoek naar misstanden in de danssector. De resultaten worden binnenkort gepresenteerd in een grootschalig rapport.

   https://www.2doc.nl/documentaires/2023/04/dansen-voor-je-leven.html

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 20 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.776, reacties: 21.207, leden: 2.839