Danny de Munk dreigt te worden gecanceld: ‘Hij is een vuile smeerlap’

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Danny de Munk dreigt te worden gecanceld: ‘Hij is een vuile smeerlap’

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 19/04/2022 om 17:47 door Mark.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • #271346
  Mark
  Moderator

   Het is als een boemerang in zijn gezicht teruggekomen: Danny de Munk die in de nieuwste editie van de Weekend roept dat hij zich ‘niet drukmaakt om die juicechannels’. Juicekoningin Yvonne Coldeweijer prees hem om zijn nuchtere houding en deelde het interview op Instagram. En toen barstte de bom: ze kreeg ‘honderden’ privéberichtjes.

   Walgelijk en goor
   Yvonne heeft veel van die berichtjes gedeeld in haar betaalde privéchat en dan gaat het voornamelijk over vreemdgaan en drugsgebruik. “Ik heb gelachen, totdat ik een verhaal tegenkwam en dat is de reden dat ik deze video maak. Dit vind ik toch wel zoiets heftigs”, zegt ze in een juicevideo. “Danny, toen ik dit las werd ik wel een beetje boos op jou.”

   Ze heeft contact met iemand die Danny beschuldigt van grensoverschrijdend gedrag. “Ik sta honderd procent achter haar. Hoe zij dit aan mij vertelt vind ik zeer geloofwaardig overkomen. Het is haar verhaal en dat ga ik hier nu vertellen. (…) Mijn maag draait er van om. Ik vind het echt een vies, vuil, walgelijk, goor verhaal.”

   Meisje van 21
   De vrouw in kwestie was 21 jaar toen ze in 2007 werkte achter de schermen van de musical Ciske de Rat, waarin Danny de hoofdrol speelde. Hij regelde via de productie haar nummer en nodigde haar toen uit in een huisje waar hij verbleef, vertelt ze. Onverwacht zou hij haar hebben opgehaald met de zwager van zijn vrouw Jenny.

   Daarna zouden er seksuele dingen zijn gebeurd. “Zij vertelt dat elke keer als ze dan samen waren, hij haar dus drugs gaf. Daardoor kwam zij voor haar gevoel in een heel soort van rare wazige periode terecht waarbij zeg maar ook grenzen voor haar gevoel heel erg zijn vervaagd. Daar heeft ze tot op de dag van vandaag nog steeds best wel last van.”

   Sensation
   Er volgde een periode waarin het volgens de dame allemaal steeds verder ging, bijvoorbeeld als ze aan het douchen was in Danny’s hotelkamer. “En ineens kwam dan de chauffeur van Danny ofzo binnen in de douche en dan werd dan ook verwacht van haar dat zij ook allemaal dingen met hem zou doen.”

   Het dieptepunt was toen Danny haar een kaartje zou hebben aangeboden voor Sensation, waar hij heenging met dezelfde zwager en nog een vriend. “Maar dan was het wel de bedoeling dat ze het daarvoor met z’n vieren zouden doen. Toen heeft zij gezegd: ‘Ik wil dat eigenlijk niet. Ik heb daar geen behoefte aan.’”

   Amsterdamse Bos
   Danny zou toen het kaartje hebben ingetrokken. Die kocht ze zelf alsnog, waarna het drietal aanbood haar op te halen van het station. “En wat denk je? Zijn ze dus doorgereden naar het Amsterdamse Bos en hebben ze haar op die manier dusdanig voor het blok gezet dat ze daar dus seks hebben gehad met z’n vieren in het bos.”

   Dit gaat veel te ver, zegt Yvonne. “Echt, echt, jongen. Danny, ik zweer het je: ik word hier witheet van, hè? Je weet wat MeToo is hè? Zo’n meisje dat al heeft gezegd dat ze dat niet wil, dan ga je haar er dus toch inluizen en haar ophalen van het station met twee andere mannen? Je zit met dríe mannen in een auto.”

   Vuile smeerlap
   Zo’n meisje voelt zich dan gedwongen, aldus Yvonne. “Dan rijd je naar het bos van: ga nou nog maar eens tegenstribbelen, je kunt toch geen kant meer op. Dit kan echt niet, Danny. Vuile smeerlap. Dit kun je gewoon niet doen! Ik denk dat je gewoon niet helder meer hebt kunnen nadenken ofzo omdat je zóveel drugs hebt gebruikt in die tijd.”

   Yvonne spreekt van MeToo. “Je bent met een BN’er en twee andere mannen en dan moet je heel stoer gaan zijn en zeggen: ‘Stop de auto, ik ga eruit, fuck jullie!’ Nee, dit werkt niet zo bij meisjes van 21. Die zijn onder de indruk. Er is een machtsverhouding. Jij bent een BN’er en ook nog eens de ster van de show bij Ciske en zij werkt daar backstage.”

   Volgens Yvonne heeft de zwager in kwestie inmiddels al spijt betuigd. “Dat geeft dus al aan dat er wel degelijk een besef is van dat wat daar gebeurd is helemaal niet kan, hè Danny?”

   Stage reageert
   Musicalgigant Stage Entertainment, de producent van Ciske de Rat, zegt tegen Shownieuws een onderzoek in te stellen. “De inhoud van de berichtgeving heeft ons zeer aangegrepen. Naar aanleiding van de berichtgeving zullen wij nader onderzoek hiernaar doen. (…). Als Stage zullen wij betrokkenen alle mogelijke hulp en ondersteuning hierbij bieden.”

   Weekend-baas Bart Ettekoven in Shownieuws: “Ik denk dat Danny een beetje spijt heeft van het interview in Weekend, want daardoor is het allemaal een beetje aan het rollen gekomen. Hij riep: ‘Ik ben niet bang voor de juicekanalen, want ik heb helemaal geen geheimen.’ En vervolgens is Yvonne Coldeweijer helemaal overspoeld met mensen die toch wel wat dingetjes van hem lijken te weten.”

   Frits Huffnagel daarop geërgerd: “En daarvoor was er helemaal niks? Er was geen aangifte, er was geen klacht, er was geen… Pffff… Wat een gedoe allemaal weer.”

   Bron: mediacourant.nl

   #271347
   Mark
   Moderator
   Topic starter

    Stage Entertainment onderzoekt mogelijk wangedrag Danny de Munk

    Stage Entertainment gaat naar aanleiding van geruchten onderzoek doen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van Danny de Munk. In een video van roddelvlogger Yvonne Coldeweijer wordt de 52-jarige acteur beschuldigd van wangedrag. Het entertainmentbedrijf heeft kennisgenomen van deze beschuldigingen en gaat deze onderzoeken, bevestigt een woordvoerder aan persbureau ANP na berichtgeving van Shownieuws.

    “Deze gebeurtenissen zouden hebben plaatsgevonden in de periode dat Danny de Munk te zien was in de productie van Ciske de Rat van 2007”, aldus de woordvoerder van Stage Entertainment.

    Coldeweijer vertelt in haar video onder meer dat De Munk onder invloed van drugs met kinderen zou hebben gewerkt in shows van Ciske de Rat. “De inhoud van de berichtgeving heeft ons zeer aangegrepen. Naar aanleiding van de berichtgeving zullen wij nader onderzoek hiernaar doen.”

    Volgens de zegspersoon kunnen medewerkers die te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag altijd terecht bij vertrouwenspersonen. “Wij zijn daarnaast extra voorzichtig met kinderen die in onze producties spelen. Zij krijgen begeleiding van speciale kinderbegeleiders.”

    Het entertainmentbedrijf vraagt mogelijke betrokkenen zich te melden bij de daarvoor bedoelde instanties. “Zoals het onafhankelijke meldpunt Mores, eventueel de politie, of ons interne meldpunt. Als Stage Entertainment zullen wij betrokkenen hierbij alle mogelijke hulp en ondersteuning bieden.”

    Het management van De Munk was niet direct bereikbaar voor commentaar.

    Bron: nu.nl

    #271391
    Mark
    Moderator
    Topic starter

     Danny de Munk ontkent beschuldigingen ongepast gedrag

     Danny de Munk ontkent de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De 52-jarige zanger zegt in een statement ‘zeer ontdaan’ te zijn door de aantijgingen van roddelvlogger Yvonne Coldeweijer. ,,Ik ontken pertinent de beschuldigingen uit de video”, aldus De Munk.

     Coldeweijer zegt in de betreffende video dat ze honderden privéberichten heeft gehad, waar vooral iets in zou staan over het vermeende vreemdgaan en drugsgebruik van De Munk. ,,Ik zit inmiddels veertig jaar in het vak en sta bekend als een perfectionist en een professional”, zegt De Munk hierover. ,,Het doet mij dan ook heel veel pijn dat deze beschuldigingen worden geuit, vooral omdat dit zijn weerslag heeft op mijn hele gezin en familie.”

     De kinderen van de zanger ontvangen volgens hem inmiddels beledigingen en ‘ernstige verwensingen’. ,,De MeToo-beschuldiging vind ik vreselijk. Daar herken ik mij absoluut niet in. Als iemand meent dat ik hem of haar onjuist heb behandeld, dan hoop ik dat diegene melding doet bij de juiste instanties, zodat dit op professionele wijze onderzocht kan worden.” De zanger zal doorgaan met zijn werkzaamheden.

     Juridische stappen
     De artiest en zijn advocaat bekijken momenteel of het ‘zinvol en wenselijk is’ om juridische stappen te ondernemen. ,,De beschuldigingen zijn door een juice-channel zonder inachtneming van de primaire journalistieke beginselen gedeeld. Er is geen (nader) onderzoek gedaan en er heeft geen hoor- en wederhoor plaatsgevonden”, aldus zijn advocaat Annemiek van Spanje.

     ,,Gelet op de ernst van de beschuldigingen en de impact op het privé- en gezinsleven van mijn cliënt, hadden de beschuldigingen voorafgaand aan publicatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid moeten worden onderzocht. Dat is niet gebeurd”, vervolgt Van Spanje. ,,Dat neemt niet weg dat mijn cliënt uiteraard zijn volledige medewerking zal verlenen aan een onafhankelijk onderzoek.”

     Onderzoek
     Stage Entertainment liet vrijdag weten naar aanleiding van de geruchten onderzoek te doen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door De Munk. Het entertainmentbedrijf heeft kennisgenomen van de beschuldigingen en gaat ze onderzoeken.

     ,,Deze gebeurtenissen zouden hebben plaatsgevonden in de periode dat Danny de Munk te zien was in de productie van Ciske de Rat van 2007″, aldus een woordvoerder van Stage Entertainment. Coldeweijer vertelt in haar video onder meer dat De Munk onder invloed van drugs met kinderen zou hebben gewerkt in shows van Ciske de Rat. ,,De inhoud van de berichtgeving heeft ons zeer aangegrepen. Naar aanleiding van de berichtgeving zullen wij nader onderzoek hiernaar doen.”

     Bron: ad.nl

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
    gasten online: 17 ▪︎ leden online: 2
    Navani, Yvette
    FORUM STATISTIEKEN
    topics: 3.776, reacties: 21.207, leden: 2.839