Concentrate – In actie tegen kinderprostitutie

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Films, documentaires, radio & TV programma’s Concentrate – In actie tegen kinderprostitutie

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 11/01/2018 om 20:27 door Stefan.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • #215596
  Stefan
  Lid LSG

   Misschien niet direct een documentaire die je verwacht op een jongerenkanaal zoals ‘Concentrate’, maar wel een hele goeie documentaire, in samenwerking met Kids Rights.

   In deze docu gaan Kaj en Bobbie naar Jakarta, Indonesië om daar te ervaren hoe het is in de buurt van plaatsen waar kinderen worden geprostitueerd. Dit allemaal om het verhaal te laten zien die Faye met de wereld wil delen. Faye zag wat er allemaal gebeurde in Indonesië op het gebied van mensenhandel en kinderprostitutie, waardoor ze direct actie wou ondernemen… alleen er was destijds nog geen plaats voor die acties en er was ook nog niks om geld aan te doneren voor de kinderen. Hierdoor besloot ze het zelf te doen; Rumah Faye was geboren.

   Ze filmen een ‘High Risk Area’, een achterstandswijk waar heel veel prostitutie voorkomt, waardoor Bobbie zelfs de auto niet uit mocht gaan… omdat het te gevaarlijk is. Kaj gaat daarom naar binnen, samen met een paar bodyguards en vrijwilligers van Faye. Ze doen zich voor als toeristen en gids, om niet op te vallen. Als ze binnen zijn, zien ze verschillende kinderen op zich afkomen, deze kinderen zijn waarschijnlijk niet ouder dan 15 jaar. Een van de meisjes zei zelfs dat ze seks zou ‘willen hebben’ met maximaal 7 mannen in één nacht. Voor 15 euro heb je voor 1 uur een minderjarig meisje. Het kost uiteindelijk moeite om naar buiten te geraken, niet alleen omdat de kinderen de crew tegenhouden om ze binnen te houden, maar ook omdat Kaj ze eigenlijk wil helpen. Kaj voelt zich en is machteloos.

   https://youtu.be/fTxMPwUvHTw

    

   #215599
   Luka
   Moderator

    Mooi, bedankt voor het plaatsen 🙂

    #215725
    Stefan
    Lid LSG
    Topic starter

     Kon het niet laten, het moet gezien worden 🙂

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
    gasten online: 17 ▪︎ leden online: 0
    No users are currently active
    FORUM STATISTIEKEN
    topics: 3.776, reacties: 21.207, leden: 2.839