Child Focus ziet meer tienerpooiers in bendeverband, probleem het grootst in Brussel

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Child Focus ziet meer tienerpooiers in bendeverband, probleem het grootst in Brussel

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 06/03/2023 om 21:52 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #276590
  Luka
  Moderator

   Vorig jaar opende Child Focus in het hele land 63 dossiers rond minderjarige prostitutie, ruim de helft daarvan gelinkt aan tienerpooiers. Dat is een stijging ten opzichte van het jaar ervoor en een grote groep ervan komt uit Brussel. Vooral bendes en prostitutienetwerken lijken in opmars.

   Dat schrijft La Libre zaterdag. Begin dit jaar pakte de Brusselse politie nog een bende tienerpooiers op die minderjarige meisjes op het internet aan potentiële klanten aanbood. De politie liet toen weten dat de problematiek rond tienerpooiers in opmars is. Duidelijke cijfers zijn daarover moeilijk te vinden, schrijft La Libre.

   Toch ziet Child Focus, de stichting voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen in ons land, de trend (licht) stijgen. Vorig jaar telde de organisatie 63 gevallen van minderjarige prostitutie in ons land ten opzichte van 56 in 2021. Het gaat in de meeste gevallen (37) om slachtoffers van tienerpooiers. In Brussel zou het probleem het grootst zijn, schrijft de krant.

   Netwerken
   De meeste slachtoffers van seksuele uitbuiting waren vorig jaar tussen de 15 en 17 jaar oud. Child Focus ontdekte ook één meisje van twaalf en zes meisjes van 13 of 14 jaar. De meerderheid van hen bleek geronseld door pooiers. De andere groep plaatste bijvoorbeeld zelf foto’s op sociale media met prijzen van hun diensten, maar wie daar op ingaat, doet evengoed aan uitbuiting.

   Volgens Child Focus dwingen tienerpooiers hun slachtoffers almaar vaker om zelf nieuwe meisjes te ronselen. De organisatie spreekt over een echte opmars van dit soort netwerken. In de dossiers gaat het bijvoorbeeld over vriendinnen die elkaar aanmoedigen om thuis weg te lopen, maar verstrikt raken in een bende of prostitutienet.

   In 2020 bracht Child Focus al aan het licht dat stadsbendes zich onder meer focussen op minderjarige meisjes uit rijkere buurten van Brussel. De organisatie heeft de voorbije jaren ook extra informatie en preventietools verspreid in de jeugdhulp.

   Bron: Bruzz.be >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 14 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.760, reacties: 21.126, leden: 2.799