Centrum voor Transitie – (vroeg) kinderlijk trauma

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Centrum voor Transitie – (vroeg) kinderlijk trauma

  • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 25/10/2022 om 20:04 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Reacties
  • #275117
    Luka
    Moderator

      Centrum voor Transitie

      Trauma en Transitie & TransitieLAB
      Welkom bij Centrum voor Transitie, voor trauma-sensitieve behandeling, begeleiding en ontwikkeling. We richten ons vanuit het behandelcentrum Trauma en Transitie op de behandeling en begeleiding van volwassenen die kampen met de gevolgen van (vroeg)kinderlijk trauma. Daarnaast bieden we vanuit TransitieLAB een divers aanbod voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

      Verhaal achter Centrum voor Transitie
      Centrum voor Transitie is ontstaan vanuit de gedachte dat er vele manieren zijn om te werken met de gevolgen van (vroeg)kinderlijk trauma. Kennis vergaren, vaardigheden uitbreiden, nieuwe ervaringen opdoen; steunen, inspireren, loslaten, spelen, bewegen en creëren. Dit op een plek waar begrepen wordt en begrip is voor de overontwikkelde overlevingsstrategieën en de moeite om vanuit veiligheid en vertrouwen te denken, voelen en handelen.

      Gaandeweg ontstond het idee dat we een breder aanbod wilden ontwikkelen waar iedereen welkom zou zijn, zodat het centrum ook een inspiratieplek zou zijn voor mensen met en zonder trauma. Zo ontstond Trauma en Transitie voor behandeling en begeleiding en het TransitieLAB voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

      Trauma en Transitie en TransitieLAB onder één dak zal zowel destigmatiserend als inclusie bevorderend werken en draagt daarmee bij aan een positieve beweging in de maatschappij.

    1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
    gasten online: 21 ▪︎ leden online: 0
    No users are currently active
    FORUM STATISTIEKEN
    topics: 3.776, reacties: 21.210, leden: 2.840