Centrum Geestelijke Gezondheid (België)

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Centrum Geestelijke Gezondheid (België)

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 07/05/2019 om 23:07 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #239186
  Mark
  Moderator

   Specialisten in preventie, vroegdetectie en de behandeling van ernstige psychische problemen.

   Een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) is gespecialiseerd in de preventie en behandeling van ernstige psychische problemen. In Vlaanderen zijn er 19 CGG. Iedereen die op zoek is naar info over de behandeling van psychische problemen kan er terecht. Wie hulp zoekt, krijgt door het intikken van de eigen postcode, meteen een overzicht van de CGG in zijn buurt. Specifieke informatie per CGG vind je op aparte pagina’s.

   Psychische hulp voor alle doelgroepen
   De Centra Geestelijke Gezondheidszorg zijn er voor alle leeftijden. Van kinderen over jongeren tot volwassenen en ouderen. Wie met psychische problemen kampt, kan via de nieuwe website snel opzoeken of men in aanmerking komt voor een behandeling in ons CGG, maar ook hoe de aanmeldprocedure verloopt, wat de kostprijs is en hoe de behandeling verloopt.

   Preventie
   De Centra Geestelijke Gezondheidszorg beschikken over een uitgebreide preventiewerking. Zowel op vlak van suïcidepreventie, als op vlak van tabak, alcohol en andere drugs. Via de ‘preventiepagina’ op de website krijgen bezoekers meteen te zien bij welk CGG ze kunnen aankloppen voor coaching en advies op vlak van suïcide- of verslavingspreventie.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 17 ▪︎ leden online: 1
  Leentje
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865