Brusselse vrouwen krijgen app tegen seksueel geweld

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Brusselse vrouwen krijgen app tegen seksueel geweld

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 08/03/2018 om 09:11 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #218863
  Mark
  Moderator


   Een beeld uit ‘Femme de la rue’, de documentaire die Sofie Peeters in 2012 maakte over seksuele intimidatie op straat in Brussel. Ze filmde toen met een verborgen camera hoe ze werd lastiggevallen door mannen die haar naroepen of beledigen. Je kunt deze documentaire hier bekijken.

   Wie op straat wordt lastiggevallen, kan dat op de app laten weten. Je duidt op de kaart aan waar het gebeurt en meteen zien dan een aantal “streetangels”, mensen die met het probleem begaan zijn en zich via de app hebben gemeld, dat er iemand wordt lastiggevallen. Zij kunnen dan ter plaatse gaan om het slachtoffer te helpen.

   Lees het artikel ‘Brusselse vrouwen krijgen app tegen seksueel geweld’ op vrt.be en ‘Blijf van mijn lijf: Brussel lanceert eerste Belgische applicatie tegen intimidatie op straat’ op hln.be.

   Zo’n praktische App die kan helpen seksueel geweld in kaart brengen én de kop in te drukken, lijkt me niet alleen zinvol voor vrouwen en holebi’s maar ook voor mannen en kinderen.

   Wat ik wel jammer vind, is dat dit een lokaal initiatief is. Voor Parijs bestaat ook een dergelijke App, maar woon je niet in Brussel of Parijs, dan is er dus niks beschikbaar. Ik denk dat het een goed idee zou zijn om een dergelijke App breder te ontwikkelen. Een beetje vergelijkbaar met dating App’s die mensen kunnen koppelen op basis van een profiel en locatie. De techniek staat voor niks toch?

   Goed initiatief van het Brussels Gewest en Touche pas à ma pote!

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 47 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732