Breken met je ouders – Marloes Hospes

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 22/11/2017 om 20:43 door LSG.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #214091
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   Breken met je ouders

   Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
   Auteur: Marloes Hospes

   Omschrijving
   Als het contact met de ouders voornamelijk pijn oplevert terwijl alles is geprobeerd om de relatie te verbeteren, dan kan het soms beter zijn dat beide partijen hun eigen weg gaan. Dit boek met ervaringsverhalen is een bron van herkenning voor mensen met een ingewikkelde familie en biedt handvatten om de situatie te accepteren.
   Het eerste deel van dit boek behandelt de belangrijkste redenen om het contact te verbreken, bijvoorbeeld verslaving, parentificatie of emotionele mishandeling. In het tweede gedeelte worden de heersende gedachten over ouderschap besproken, en hoe de directe omgeving kan reageren op het verbreken van het contact. In het laatste deel worden suggesties en adviezen gegeven. Over leren omgaan met een slechte jeugd, het verbreken van het contact en aansluitend de situatie leren accepteren. Het boek sluit af met een nawoord van Marinka Kamphuis, die dit onderwerp toelicht vanuit haar expertise als psycholoog.

   Marloes Hospes (1971) heeft een praktijk in alternatieve geneeswijzen en geeft cursussen in persoonlijke ontwikkeling. Marinka Kamphuis is gespecialiseerd in gedragstherapie en psychoanalytische psychotherapie. Zij combineert lesgeven met een eigen praktijk.

   Heb jij dit boek gelezen? Wij zijn benieuwd wat je ervan vond!

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 15 ▪︎ leden online: 1
  Sunlight
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.734, reacties: 20.971, leden: 2.736