#BloomForJulie herdenkt slachtoffers seksueel geweld

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit #BloomForJulie herdenkt slachtoffers seksueel geweld

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 02/05/2021 om 21:37 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #258781
  Luka
  Moderator

  Twee jaar na overlijden Julie Van Espen: #BloomForJulie herdenkt slachtoffers seksueel geweld
  Vrijdag 30 april

  Antwerpen – Op 4 mei is het twee jaar geleden dat de wereld afscheid moest nemen van Julie Van Espen. Om Julie te herdenken lanceert PUNT. vzw een nieuwe online campagne: #BloomForJulie. De vzw roept iedereen op om bloemen te geven aan iemand in hun omgeving. Met de campagne wil PUNT. vzw niet alleen Julie herdenken, maar ook alle slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

  Via sociale media moedigt PUNT. vzw iedereen aan om op 4 mei een bloemetje te geven aan een naaste. Daarvoor ontwierpen ze een label om aan de boeketten te hangen en roepen ze op om zoveel mogelijk foto’s te posten van de bloemetjes onder de hashtag #BloomForJulie.

  “De actie is een eerbetoon aan Julie Van Espen, die zelf een grote voorstander was van het verspreiden van positiviteit”, zegt Sophie Van Reeth van PUNT. vzw. “We verloren de 23-jarige studente op 4 mei 2019. Sindsdien is ze een boegbeeld geworden voor de strijd tegen seksueel geweld.”

  “Julie was optimistisch, barmhartig, ambitieus, geliefd en bijzonder”, zegt Kathleen Mariën, een goede vriendin van Julie. “Om de herinnering aan haar levend te houden en de visie van Julie te volgen, organiseert PUNT. #BloomForJulie.”

  “De bloemen zijn niet enkel bedoeld als een lief gebaar en steun voor slachtoffers, maar hebben ook een diepere betekenis”, aldus Van Reeth. “Ze representeren niet alleen Julie, maar ze zijn een teken van hoop.” Net zoals met #BloomForChange, ijvert PUNT. vzw opnieuw voor sensibilisering omtrent seksueel grensoverschrijdend gedrag.

  “Seksueel grensoverschrijdend gedrag blijft een groot probleem”

  “Ondanks alle recente media-aandacht blijft seksueel grensoverschrijdend gedrag een groot probleem”, zegt Van Reeth. “Uit een enquête in 2019 in opdracht van Amnesty International Vlaanderen blijkt dat 14% van de mannelijke respondenten en 20% van de vrouwelijke respondenten aangeeft ooit verkracht te zijn geweest. In realiteit liggen die cijfers wellicht veel hoger.”

  Bron: GVA >>

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 16 ▪︎ leden online: 7
Moontje, petra1, Colinda, Leentje, Lyn, Ollybolly, EllekeWen
FORUM STATISTIEKEN
topics: 3.250, berichten: 17.547, leden: 2.084