Bewijsstuk A – Korte film over de invloed van huiselijk geweld op kinderen

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Films, documentaires, radio & TV programma’s Bewijsstuk A – Korte film over de invloed van huiselijk geweld op kinderen

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 09/06/2019 om 18:30 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #240633
  Luka
  Moderator

    

   In 1 op 7 Vlaamse gezinnen komt geweld voor tussen ouderfiguren. Kinderen en jongeren zijn hier helaas vaak getuige van. Als we spreken over geweld dan gaat het echter niet over de gangbare ruzies tussen ouders die in elk gezin voorkomen. Het betreft hier geweld dat een onderdeel is geworden van de onderlinge communicatie en regelmatig terug opduikt met telkens een grote impact op het gezin.

   Het getuige zijn van het geweld, maakt kinderen en jongeren slachtoffer. Het ‘getuige zijn’ kan op verschillende manieren. Kinderen en jongeren kunnen aan de sfeer voelen dat er geweld op komst is of reeds geweest is. Soms zien ze materiële schade (scherven, schade aan meubilair,…) of letsels bij de ouderfiguren, soms is er na de ruzie niets zichtbaars, alleen de enorme stilte. Het geweld kan gehoord worden vanuit een andere plaats in huis (soms zitten kinderen op de trap mee te luisteren, vaak horen ze het geroep vanuit hun kamer). Kinderen en jongeren kunnen ook ‘live’ aanwezig zijn tijdens de escalaties tussen de ouderfiguren.

   Download het bijbehorende didactische materiaal >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 8 ▪︎ leden online: 2
  Quinte, Neo-InWonder
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.700, reacties: 20.594, leden: 2.662