Behandeling van seksueel misbruik bij jonge kinderen – Marieth Guelen, Sylvia van Dijk

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Behandeling van seksueel misbruik bij jonge kinderen – Marieth Guelen, Sylvia van Dijk

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 05/03/2018 om 15:52 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #218735
  Mark
  Moderator

  Behandeling van seksueel misbruik bij jonge kinderen
  praktijk, theorie en onderzoek

  Auteur: Marieth Guelen, Sylvia van Dijk
  Co-auteur: Stef van Dijk
  Uitgever: Garant

  Samenvatting
  Seksueel misbruik van jonge kinderen komt veel vaker voor dan vroeger werd gedacht. Bovendien kunnen deze kinderen als gevolg hier van ernstige beschadigingen oplopen en kan hun dagelijks functioneren er sterk onder lijden. Om die reden is de belangstelling voor vroegtijdige behandeling de laatste twintig jaar sterk toegenomen, zowel bij onderzoekers als bij hulpverleners.

  In dit boek worden een aantal inzichten rond het misbruik van jonge kinderen gebundeld. De lezer maakt kennis met de problematiek van jonge, seksueel misbruikte kinderen, met de diagnostiek en behandeling en ook met de resultaten van de behandeling. De auteurs maken gebruik van theoretische inzichten, onderzoeksresultaten -ook uit eigen onderzoek- en hulpverlenings ervaringen.
  Het boek is dan ook bedoeld om wetenschap en praktijk dichter bij elkaar te brengen en een steviger fundament te geven aan de hulpverlening bij seksueel misbruikte kinderen en hun ouders. Het is gericht op studenten (ortho)pedagogiek en psychologie, op onderzoekers en op hulpverleners die in de klinische praktijk te maken hebben met seksueel misbruik en traumabehandeling.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 11 ▪︎ leden online: 8
Trees50, Yvette, Maaike13, Lilly09, JustMe96, Anna00, Maureen89, Dina
FORUM STATISTIEKEN
topics: 3.437, reacties: 18.992, leden: 2.302