BBC, Ziggo – I may destroy you

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 01/09/2020 om 15:13 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #252789
  Luka
  Moderator

   Na een wilde stapavond wordt twintiger Arabella wakker met vage herinneringen. Is ze daadwerkelijk verkracht, of beeldt ze zich dingen in? Het tragikomische I May Destroy You zoekt de verwarring en gevaren van seksuele vrijheid op. De serie werd door pers in binnen- en buitenland enthousiast ontvangen.

   Te zien via Ziggo

   #252790
   Luka
   Moderator
   Topic starter

    Serie – ‘I May Destroy You’ is een indrukwekkend verhaal over de (vervaagde) grenzen van de seksualiteit

    Is het haar fantasie, of is Arabella tijdens een avondje uit verkracht? Het twaalfdelige ‘I May Destroy You’ is een indrukwekkend verhaal over de (vervaagde) grenzen van de seksualiteit.

    Kleine bijsluiter: wie niets moet hebben van seksualiteit in het uitgaansleven anno 2020 kan deze serie beter niet gaan zien. Voor alle anderen: ‘I May Destroy You’ is een van de tien beste series die je dit jaar kunt kijken.

    Het onderwerp is zo oud als de mensheid maar de manier waarop het Britse multitalent Michaela Coel dat naar het scherm brengt, is volstrekt eigentijds, intiem en persoonlijk. De serie durft vragen te stellen over seks en persoonlijke grenzen in een wereld waarin al die grenzen vervaagd lijken. Misschien nog het meest verrassend: het slimme script en het energieke acteren zorgen ervoor dat de toon licht blijft terwijl het verhaal grote indruk maakt. Extra bonus: de fantastische soundtrack die dat indrukwekkende verhaal op precies de juiste momenten optilt en meevoert.

    Deze serie met de aanvankelijk wat curieuze titel I May Destroy You is op de eerste plaats het persoonlijke verhaal van Michaela Coel omdat ze zelf heeft meegemaakt wat haar hoofdpersonage Arabella overkomt. Na een lange nacht feesten zien we Arabella thuiskomen. Niks aan de hand denk je, al strompelde ze zowat op haar knieën de deur uit van de hippe Londense bar waar ze met haar vrienden was. Stomdronken, leek het, en gedronken had ze zeker. Maar dan schiet er voor het eerst het beeld door haar hoofd van een man die, nou ja, op haar in staat te beuken. Is het haar fantasie? Heeft ze door de alcohol iets gemist?

    Iemand heeft iets in haar drankje gedaan
    Arabella – twintiger, sociale-media-hit, worstelend met haar tweede roman, een sterke, zelfverzekerde vrouw – blijkt verkracht. Iemand heeft iets in haar drankje gedaan. Maar hoe en waar zal haar nog lang niet duidelijk worden.

    De serie is geen whodunnit, en de laatste van de twaalf afleveringen van elk een half uur benadrukt dat op een slimme manier. In de elf afleveringen daarvoor, volgen we Arabella en haar vrienden Terry en Kwame in hun dagelijks leven. Arabella die zich beetje bij beetje iets herinnert van die avond, maar vooral bezig is met haar boek af krijgen en uitgaan. Terry die een klus als actrice probeert te vinden en Kwame die een lieve man probeert te vinden, ook al weet hij dat zelf nog niet: hij denkt dat alles om seks draait.

    Maar die beschrijving doet nog geen recht aan wat de serie zo goed maakt. En dat is de manier waarop die met persoonlijke grenzen omgaat. Arabella die over haar eigen grenzen gaat door aanvankelijk niet op haar drankje te letten als ze uitgaat en door later te onderdrukken wat haar is overkomen. En bijna zichzelf vernietigt door het monster steeds terug onder haar bed te duwen. Terry die haar vriendin op een cruciaal moment in de steek laat. Kwame die tijdens een van z’n Grindr-dates iets ernstigs overkomt maar later bij een andere man zelf ook weer over grenzen heen gaat. Nergens gaat de serie een moeilijk moment uit de weg en is er respect voor alle personages, door ze de tijd en de ruimte te geven. Ook al hebben die personages niet altijd respect voor elkaar.

    Bron: Trouw >>

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 25 ▪︎ leden online: 1
   Ollybolly
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.812, reacties: 21.449, leden: 2.901