Netflix – Athlete A

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 24/06/2020 om 12:52 door Mark.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #251629
  Mark
  Moderator

   Deze documentaire gaat over de gymnastes in de VS die werden misbruikt door sportarts Larry Nassar en de verslaggevers die de foute cultuur van USAG hebben blootgelegd.

   https://youtu.be/JzeP0DKSqdQ

   An August 2016 article in the Indianapolis Star about USA Gymnastics protecting coaches accused of abuse leads to the explosive revelation that the USAG women’s team doctor, Larry Nassar, had been abusing athletes for over two decades. This film follows the IndyStar reporters as they reveal the extensive cover-up that allowed abuse to thrive within elite-level gymnastics for more than two decades, the attorney who is fighting the institutions that failed these athletes, and most importantly, the brave whistle-blowers who refuse to be silenced.

   #251630
   Mark
   Moderator
   Topic starter

    Netflix-docu legt misbruik in gymnastiekteam bloot

    Of het nu om een vermissingszaak gaat of een moord, Netflix pakt zijn true crime-projecten groots aan. Ditmaal stellen ze het seksueel misbruik van het Amerikaanse nationale gymnastiekteam aan de kaak in de nog te verschijnen documentairefilm ‘Athlete A’.

    Netflix heeft inmiddels een reputatie opgebouwd dankzij hun steengoede docuseries en -films over crime. Making a Murderer, Trial by Media en The Innocence Files zijn voorbeelden uit het arsenaal van de streamingdienst. Al eerder werd bekend dat ze verder zouden bouwen op dit genre en nu pakken ze uit met Athlete A. Hierin ligt de focus op een artikel uit 2016 waarin Larry Nassar, de teamarts van USA Gymnastics, wordt beschuldigd van seksueel misbruik.

    De krant Indianapolis Star bracht het seksueel misbruik in augustus 2016 aan het licht. Larry zou al ruim twintig jaar zijn talenten hebben misbruikt, maar nooit aangepakt zijn voor zijn wandaden. In de documentaire volgen we de journalisten van IndyStar terwijl ze de zaak doorgronden en aan het licht brengen.

    De organisatie blijkt al langer af te weten van het misbruik en er alles aan hebben gedaan om de zaak onder de pet te houden. Uiteindelijk krijgen de slachtoffers hun revanche in de rechtbank. Athlete A is vanaf 24 juni te zien op Netflix.

    Bron: rtlnieuws.nl

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 22 ▪︎ leden online: 0
   No users are currently active
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.775, reacties: 21.206, leden: 2.838