Anorexiajongens.nl

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 02/03/2021 om 17:10 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #216661
  Mark
  Moderator

   anorexiajongens.nl

   Op de website anorexiajongens.nl vind je heel veel informatie over anorexia, gericht op jongens. Bij het woord anorexia wordt er meteen gedacht aan graatmagere meisjes. Maar niet alleen zij kunnen deze verschrikkelijke ziekte krijgen, ook jongens kunnen kampen met een eetstoornis!  In Nederland is maarliefst 5 tot 10% van de mensen met een eetstoornis een man, en dit aantal stijgt! Ook schamen zij zich ervoor en komen zij er minder makkelijk mee naar buiten, omdat het als een vrouwen ziekte wordt gezien.

   De missie van Stichting Anorexia Jongens
   In de samenleving wordt een eetstoornis bij meisjes eerder herkend en erkend dan bij jongens. Ook de hulpverlening is vooral gericht op meisjes. Daardoor vinden jongens met een eetstoornis moeilijk een klankbord.

   Stichting Anorexia Jongens heeft als doelstelling om anorexia en andere eetstoornissen bij jongens bespreekbaar te maken en hen de weg te wijzen naar de juiste hulpverlening. Ze een plek te geven in de samenleving. Te zorgen dat ze worden gehoord en de juiste informatie en hulp krijgen. En hen in contact te brengen met lotgenoten.

   Stichting Anorexia Jongens wil erkenning van anorexia bij jongens. Op de website kunnen jongens met een eetprobleem, ouders en hulpverleners informatie vinden over de ziektes. Hiermee kunnen jongens door snelle herkenning van het probleem direct en effectief worden geholpen.

   Stichting Anorexia Jongens biedt een klankbord voor jongens die anorexia of een andere eetstoornis hebben. En voor ouders en hulpverleners die hen willen helpen. Op de website vind je volop informatie en advies. Via de nieuw te vormen besloten Facebook groep kunnen jongens in contact komen met lotgenoten.

    

   #257349
   Luka
   Moderator
   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 12 ▪︎ leden online: 1
   Chris
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.775, reacties: 21.206, leden: 2.838