Altrecht, specialist in geestelijke gezondheidszorg

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Altrecht, specialist in geestelijke gezondheidszorg

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 18/04/2021 om 17:05 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #216527
  Mark
  Moderator

   altrecht.nl

   Mensen met een ernstige en complexe psychiatrische ziekte kunnen bij Altrecht terecht voor specialistische behandeling. Jaarlijks behandelt Altrecht zo’n 25.000 mensen. Bij Altrecht werken ongeveer 2700 mensen. Wij hebben vestigingen in onder meer Utrecht, Nieuwegein, Zeist, Den Dolder en Woerden.

   ‘Lichtere’ psychische en psychiatrische problemen en ziekten worden in de huisartsenpraktijk en de basis GGZ behandeld. Als de hulp die mensen hier krijgen niet voldoende is, kunnen zij naar Altrecht voor meer specialistische of TOPGGz-behandeling. Voor een verwijzing binnen de geestelijke gezondheidszorg – dus bijvoorbeeld naar Altrecht – moet u altijd eerst naar uw huisarts. In sommige gevallen kan ook uw medisch specialist naar Altrecht doorverwijzen.

   #258562
   Luka
   Moderator

    Academisch Angstcentrum
    voor volwassenen met angst-, dwang- en traumaklachten

    http://www.altrecht.nl/zorgeenheid/academisch-angstcentrum

    Iedereen is weleens ergens bang voor. Maar als je een angst- of dwangstoornis hebt, ben je vaak de hele dag bezig met het vermijden van die angst. Je durft het huis niet te verlaten uit angst voor een paniekaanval. Of je bent dwangmatig bezig met schoonmaken, waardoor je helemaal uitgeput raakt. Dan is er sprake van een angst- of dwangstoornis die grote gevolgen kan hebben als die niet behandeld wordt.

    En als je een traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt, kan het zijn dat je PTSS-klachten hebt ontwikkeld zoals nachtmerries, herbelevingen en vermijdingsgedrag. Je kunt je niet meer concentreren op je werk of je bent heel bang geworden voor situaties of mensen die herinneren aan het trauma.

    Een angst- of dwangstoornis (OCD) en een posttraumatische stress stoornis (PTSS) behoren tot ernstige psychiatrische problemen die mensen belemmeren op veel levensterreinen. Werken of relaties kunnen onmogelijk worden.

    Hoe kan Altrecht helpen?

    Het Altrecht Academisch Angstcentrum helpt mensen met:

    • een ernstige angst- of dwangstoornis (OCD)
    • ernstige PTSS en andere trauma gerelateerde klachten

    Ook als eerdere hulp om van klachten af te komen niet geholpen heeft, is het zinvol om bij ons hulp te vragen. Wij zijn een centrum met TOPGGz Keurmerk, dat wil zeggen dat we hooggespecialiseerd zijn in de behandeling van angststoornissen en gebruik maken van de nieuwste methoden en technieken om klachten te verminderen, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. We behandelen mensen uit de regio en in voorkomende gevallen buiten de regio en wij voeren een second opinion uit.

    Welke klachten behandelen wij?

    • Angst- en dwangstoornissen:
    • Angsten en fobieën: paniekstoornis, sociale angst of een andere specifieke angst waardoor u voortdurend bezig bent met het vermijden van ‘risicovolle situaties’.
    • Dwangstoornissen, ook wel obsessieve compulsieve stoornissen (OCD) genoemd, waardoor u last hebt van dwanggedachten en/of dwanghandelingen, en u veel tijd kwijt bent aan schoonmaken, controleren, dingen recht leggen, tellen of last hebt van terugkerende agressieve of seksuele obsessies en beelden.
    • Verzamelstoornis, waardoor u de neiging hebt te veel spullen binnen te halen en te weinig weg te gooien waardoor uw huis overvol raakt en u niet meer in staat bent de spullen nog te ordenen.
    • Angst naar aanleiding van uw uiterlijk of angst voor het hebben van een ernstige ziekte, waardoor u voortdurend uw uiterlijk of lichaam onderzoekt.
    • PTSS en traumagerelateerde klachten:
     Post traumatische stress-stoornis (PTSS) of andere trauma gerelateerde klachten, waardoor u bepaalde situaties steeds herbeleeft, nachtmerries heeft, en voortdurend oplettend of angstig bent. Hierbij kunnen ook sterke dissociatieve klachten spelen, of een erg gefragmenteerd of negatief zelfbeeld dat uw functioneren belemmert.
   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 57 ▪︎ leden online: 2
   Chris, Emma-14
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732