Alles over het seksueel wangedrag van Kaj van der Ree

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Alles over het seksueel wangedrag van Kaj van der Ree

 • Dit onderwerp bevat 8 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 23/01/2020 om 17:46 door Luka.
9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Reacties
 • #248170
  Luka
  Moderator

   Rode Kruis breekt met Kaj van der Ree om seksueel wangedrag

   Presentator en youtuber Kaj van der Ree is geen ambassadeur meer van het Rode Kruis. De organisatie heeft de samenwerking met hem opgezegd vanwege zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag.

   Meerdere jonge vrouwen hebben gezegd dat ze enkele jaren geleden op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van hem hadden ontvangen. Ook zou de 28-jarige Van der Ree enkele jaren geleden naaktfoto’s hebben gestuurd en om naaktfoto’s hebben gevraagd van jonge meisjes die toen 13, 14 en 15 jaar oud waren.

   Van der Ree heeft het seksueel grensoverschrijdend gedrag toegegeven en gezegd dat hij er spijt van heeft.

   Rode Kruis: onacceptabel
   Het Rode Kruis zei al meteen dat het met de presentator en youtuber in gesprek wilde. Vanochtend is besloten de samenwerking te beëindigen. “Seksueel contact met minderjarige meisjes is voor ons onacceptabel”, zegt een woordvoerder.

   Van der Ree was enkele jaren ambassadeur van het Rode Kruis. De organisatie bedankt hem voor zijn inzet.

   Vanwege de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag werd afgelopen weekend al bekend dat omroep BNNVARA Van der Rees radioprogramma en tv-show per direct heeft stopgezet.

   Bron: NOS.NL >>

   #248171
   Luka
   Moderator
   Topic starter

    Programma’s Kaj van der Ree stopgezet na beschuldiging seksueel wangedrag

    Vanwege beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen presentator Kaj van der Ree worden zijn radioprogramma en tv-show per direct stopgezet. Dat meldt omroep BNNVARA.

    Meerdere meisjes hebben zich bij RTL Boulevard gemeld met het verhaal dat Van der Ree hen seksueel getinte berichtjes heeft gestuurd. Dat zou gebeurd zijn rond 2016, toen de meisjes tussen de 13 en 16 jaar waren en Van der Ree midden twintig.

    Van der Ree heeft zijn excuses aangeboden. “Ik zie nu dat ik domme fouten gemaakt heb”, zegt hij een schriftelijk verklaring. De 28-jarige werkte als freelancer voor BNNVARA als presentator van Proefkonijnen en het radioprogramma Skaj is the Limit op NPO 3FM. Voor RTL is hij een presentator bij het YouTube-kanaal Concentrate.

    Enorm geschrokken
    BNNVARA is geschrokken van de aantijgingen tegen Van der Ree. “Naar aanleiding van de beschuldigingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag van Kaj van der Ree hebben we, samen met de NPO, besloten de uitzendingen van Proefkonijnen per direct te stoppen en zijn radioshow op 3FM niet uit te zenden. We zijn met hem in gesprek gegaan en komen tot de conclusie dat we de samenwerking tussen BNNVARA en Kaj moeten heroverwegen.”

    Co-presentator van Proefkonijnen Jurre Geluk zegt dat hij geschrokken is van het nieuws. “Ik baal enorm van het stopzetten, maar ik sta 100 procent achter dit besluit”, zegt hij op Instagram.

    Ook alle video’s op het YouTube-kanaal van Van der Ree zijn offline gehaald. Zijn persoonlijke kanaal heeft 251.000 volgers.

    ‘Manipulerende man’
    Misdaadjournalist Peter R. de Vries heeft chats en foto’s gezien die uitgewisseld zijn. “En dan zie je een dwingende, manipulerende man die jonge, onzekere meisjes dingen laat doen die ze eigenlijk niet willen”, schetste hij vrijdagavond in RTL Boulevard.

    De meisjes zouden tegen De Vries gezegd hebben dat zij overstag gingen, omdat ze tegen Van der Ree opkeken en onzeker waren over zichzelf.

    De presentator is sinds enkele jaren ambassadeur voor het Rode Kruis. Ook daar is men geschrokken van de berichten. “Als hulporganisatie nemen we zaken als seksuele misstanden uiterst serieus. We willen dit graag zorgvuldig uitgezocht hebben”, zegt de organisatie tegen het ANP.

    Bron: NOS.NL >>

    #248172
    Luka
    Moderator
    Topic starter

     Presentator Kaj van der Ree biedt excuses aan voor seksueel wangedrag

     Tv- radio- en YouTube-presentator Kaj van der Ree heeft spijt van zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover minderjarige meisjes en jonge vrouwen. Dat zegt hij in een reactie op de beschuldigingen aan zijn adres, die gisteravond naar buiten kwamen in RTL Boulevard.

     “De afgelopen dagen is naar buiten gekomen dat ik in het verleden via sociale media enkele seksueel getinte contacten heb gehad met toen nog minderjarige meisjes. Ik was vereerd door de aandacht die ik kreeg en was mij toen niet bewust van de implicaties van mijn gedrag”, staat in de schriftelijke verklaring.

     Een aantal meisjes claimt dat Van der Ree naaktfoto’s van zichzelf heeft gestuurd met de vraag of zij ook naaktfoto’s wilden terugsturen. “Ik zie nu in dat ik domme fouten heb gemaakt en ik bied daarvoor mijn oprechte excuses aan, in de eerste plaats aan de jonge vrouwen die het betreft. Daarnaast besef ik dat ik mijn omgeving ernstig heb teleurgesteld.”


     Ik hoop dat mensen begrijpen dat ik behalve een bekende mediapersoonlijkheid ook een gewone jonge man ben.

     Uit de schriftelijke verklaring van Kaj van der Ree

     Van der Ree (28) werkt als freelancer voor BNNVARA als presentator van Proefkonijnen en het radioprogramma Skaj is the Limit op NPO 3FM. Voor RTL is hij een presentator bij het YouTube-kanaal Concentrate. BNNVARA heeft per direct de uitzending van zijn radio- en tv-programma stopgezet.

     “Ik hoop dat mensen willen begrijpen dat ik behalve een bekende mediapersoonlijkheid ook een gewone jonge man ben die een aantal fouten heeft gemaakt en daar lessen uit wil trekken. Seksueel getint verkeer met minderjarigen heb ik achter mij gelaten, en ik kan verzekeren dat het ook niet meer zal gebeuren.”

     NikkieTutorials
     De presentator heeft sinds 2013 een eigen YouTube-kanaal. De video’s daarop zijn in totaal 7,8 miljoen keer bekeken, maar ze zijn inmiddels allemaal gewist. Door Van der Rees producties op sociale media kon hij aan de slag voor radio en tv. Sinds het najaar van 2018 is hij ook ambassadeur van het Rode Kruis.

     Van der Ree kwam eerder al in opspraak vanwege een video uit het YouTube-kanaal Nieuwspunt. Daarin verspreidde hij het gerucht dat de internationaal bekende Nederlandse youtuber NikkieTutorials transgender zou zijn. Dat bleek achteraf ook te kloppen, waardoor de Van der Ree er online van werd beticht de persoon te zijn die de Nederlandse had gechanteerd om uit te kast te komen. Maar dat ontkent hij stellig.

     Bron: NOS.NL >>

     #248173
     Luka
     Moderator
     Topic starter

      Lisa (21) over Kaj van der Ree: ‘Ik word nu bedreigd, maar dit moest eruit’

      Ze is één van de veronderstelde slachtoffers van de bekende youtuber Kaj van der Ree en wil dat de wereld weet wat er is gebeurd. ,,Ik krijg doodsbedreigingen en word een hoer genoemd, maar dit moest eruit.’’

      Een vriend die er voor haar was, maar compleet omsloeg als ze niet inging op seksuele verzoeken. Zo omschrijft de nu 21-jarige Lisa hem. Ze was groot fan van de youtuber, met wie ze op haar 14de via Twitter contact kreeg. Het voelde vriendschappelijk, vertrouwd. Kaj was eigenlijk fan van háár, zou hij hebben benadrukt.

      Toen hij vroeg of ze wilde skypen en whatsappen, vond ze dat prima. Van der Ree, toen al ruimschoots meerderjarig, bood een schouder. Hij was lief tegen haar, ze kon met hem praten als ze zich niet goed voelde.

      Ze spraken elkaar in het begin dagelijks. Eenmaal op skype leerde Lisa een andere kant van hem kennen, beweert ze. ,,Hij deed zijn broek uit voor de webcam en vroeg mij om ook iets uit te doen’’, vertelt ze. ,,Hij trok zich af op me.’’ Als Lisa aarzelde, bleef hij volgens haar aandringen. ,,Watje, zei hij dan, of sukkel. En als ik niet thuis was, appte hij dat ik moest opschieten zodat we weer konden skypen.’’

      Macht
      Lisa, toen 14 jaar, gehoorzaamde. Ze kleedde zich meermaals uit voor de camera, stelt ze. Zo’n drie jaar lang hadden ze volgens haar contact, ook via Snapchat, eveneens seksueel. ,,Ik durfde geen nee te zeggen’’, vertelt Lisa. ,,Ik voelde me gedwongen; hij kan heel goed manipuleren. Ik dacht dat hij veel macht had, want hij was toen al bekend.’’

      Ze wíst dat het verkeerd was, dat hij ouder was en zij te jong. ,,Maar daar hield ik me niet mee bezig. Want ik was fan’’, zegt Lisa. Dat maakte de situatie moeilijk. Tot op zekere hoogte vond ze het contact met haar idool aanvankelijk ‘leuk’ en de seksuele wendingen vooral ‘raar’. ,,Maar hij geeft je het gevoel dat hij er heel erg voor je is, waardoor ik dacht: ik doe dit voor hem.’’ Tegelijkertijd voelde ze zich vies – en bang. ,,Ik wist niet naar wie hij mijn foto’s kon doorsturen.’’

      Ik durfde geen nee te zeggen

      Lisa

      Dat laatste is, voor zover ze weet, nooit gebeurd. Maar ze voelt zich er niet minder gebruikt om. ,,Misbruikt’’, herstelt ze zichzelf. Na drie jaar verwijderde Van der Ree haar ineens van alle sociale media. Sindsdien heeft ze hem nooit meer gevolgd of naar zijn programma’s gekeken. ,,Ik had geen zin om die kop nog te zien.’’

      Niet oprecht
      Jarenlang hield ze voor zich wat haar was overkomen, alleen een handjevol goede vrienden wist ervan. Maar toen afgelopen vrijdag andere slachtoffers zich online manifesteerden, en Kaj toevallig op Instagram schreef dat hij ‘respect heeft voor alles en iedereen’, besloot ze haar verhaal te doen op Twitter. ‘Toen ik 14 was stuurde hij me foto’s van zijn piem en liet hem zien op Skype en zei ‘met deze ga ik je ontmaagden’’, schreef ze.

      Van der Ree nam naar aanleiding van de reeks beschuldigingen van diverse jonge vrouwen een advocaat in de arm. Hij bekende afgelopen weekend dat hij online seksueel contact heeft gehad met minderjarige meisjes en bood zijn excuses aan voor ‘domme fouten’. Zijn programma’s bij BNNVara werden geschrapt, het Rode Kruis ontsloeg hem als ambassadeur en RTL werkt niet meer met hem samen.

      ‘De afgelopen dagen is naar buiten gekomen dat ik in het verleden via sociale media enkele seksueel getinte contacten heb gehad met toen nog minderjarige meisjes. Ik was vereerd door de aandacht die ik kreeg en was mij toen niet bewust van de implicaties van mijn gedrag’, schreef de youtuber. ‘Ik bied daarvoor mijn oprechte excuses aan, in de eerste plaats aan de jonge vrouwen die het betreft. Daarnaast besef ik dat ik mijn omgeving ernstig heb teleurgesteld. Ik hoop dat zowel de jonge vrouwen als anderen mij kunnen vergeven.’

      Voor de aandacht
      Hoewel veel mensen meeleven, krijgt Lisa ook kritiek. Waarom nu plotseling praten, bijvoorbeeld? ,,Ik kan me dat voorstellen, want dit is heel ineens. Maar toen er signalen kwamen op Twitter, moest het naar buiten. Ik krijg nu doodsbedreigingen online en word hoer genoemd. Maar dit moest eruit.’’

      Als ik aandacht wil, had ik wel iets anders gedaan

      Lisa
      Andere kritiek: ze doet het voor de aandacht. ,,Als ik aandacht wil, had ik wel iets anders gedaan. Ik zit opgesloten in mijn kamer. Er komt zo veel op me af, ik merk dat ik bijna overspannen ben.’’ Ze durft niet naar haar werk bij een telefonische dienstverlener. Omdat ze zich schaamt, zoals ze eerder voor haar ouders deed. ,,Tegenover mijn collega’s, maar ook als ik er met de fiets en trein naartoe moet en herkend kan worden. Het is niet fijn dat mensen weten dat ik mijn kleren voor hem heb uitgetrokken.’’

      Niet meer alleen
      Lisa had overigens nooit verwacht dat de ophef zo groot zou worden. Maar dat zorgde er wel voor dat meerdere andere jonge vrouwen zich bij haar zouden hebben gemeld met soortgelijke ervaringen. Aangifte is er door haar nog niet gedaan. ,,We zijn aan het nadenken wat we willen. Met alle meiden samen, zodat we samen bewijs hebben, de verstuurde foto’s, de gesprekken.’’ De opgeslagen foto’s en gesprekken zijn gezien door misdaadverslaggever Peter R. de Vries en bestaan echt, vertelde hij afgelopen weekend in RTL Boulevard.

      Lisa merkt dat het oplucht om erover te spreken, bij zichzelf en anderen. ,,Als 14-jarige was ik alleen en had ik niemand om hierover te praten. Ze zouden me toch niet serieus nemen. Nu zijn we samen en kunnen we wél praten.’’

      De woordvoerder van Kaj van der Ree liet afgelopen weekend weten dat hij naast zijn uitgegeven verklaring niet wil reageren. Van der Ree benadrukte in zijn verklaring wel: ‘Het feit dat ik via sociale media enkele seksueel getinte contacten heb gehad, wil echter niet zeggen dat alles wat over mij wordt beweerd ook juist is.’

      Bron: AD.NL >>

      #248174
      Luka
      Moderator
      Topic starter

       Slachtoffer Kaj van der Ree: ‘Hij vroeg me m’n kleding uit te doen’


       Laiza kwam met Van der Ree in contact toen ze 14 was en hij in de twintig.

       Twee vermeende slachtoffers van presentator Kaj van der Ree hebben hun verhaal gedaan in RTL Boulevard. Van der Ree zou de twee toen ze minderjarig waren seksueel getinte foto’s hebben gestuurd en hen hebben aangezet hetzelfde te doen. Hij was toen in de twintig.

       Afgelopen vrijdag bleek dat Van der Ree in chatgesprekken om naaktfoto’s zou hebben gevraagd en naaktfoto’s hebben gestuurd naar meisjes die toen 13, 14 en 15 jaar oud waren. In RTL Boulevard vertellen twee van hen dat ze destijds fans van hem waren en dat hij hen via sociale media benaderde.

       Videochatten
       Een van hen vertelt anoniem dat ze met Van der Ree in contact kwam nadat hij een comment had geplaatst onder haar Instagram-post. Dat was toen ze 13 of 14 jaar was en hij 23.

       De twee gingen vervolgens videochatten via Skype. Dat contact kreeg al snel een seksuele lading. “Er werd me steeds gevraagd of ik m’n kleding uit wilde trekken. Of ik m’n shirt wilde uittrekken en of ik aan m’n borsten wilde zitten. Daar trok hij zich dan op af, en daar voelde ik me heel erg oncomfortabel bij.”

       Naaktfoto’s
       “Op een gegeven moment begint hij met naaktfoto’s sturen en zegt: ik wil er wel wat voor terug”, vervolgt ze. “Dan voel je je op die manier best wel gedwongen om dat dan ook maar te doen.” ‘Heel erg manipulerend’, noemt ze hem. “Hij geeft je het gevoel alsof je het hem een soort van verschuldigd bent.”

       Een ander vermeend slachtoffer, Laiza, kwam met Van der Ree in contact toen ze een DM van hem kreeg op Twitter. Zij was toen 14, hij in de twintig. Ook zij gingen videochatten. “Op een gegeven moment vroeg hij op Skype tijdens een videochat of ik m’n kleding wilde uitdoen”, vertelt ze. “Hij trok zelf z’n kleding uit en liet z’n geslachtsdeel zien.”

       Mentale schade
       Hij stuurde haar ook foto’s van zijn geslachtsdeel. “Met z’n lichaam erbij, dus je zag ook z’n tatoeages. Je ziet duidelijk dat hij het is.”

       De twee slachtoffers zijn inmiddels volwassen en zeggen nog iedere dag problemen te ondervinden van hun vergaande contact. “Het heeft best wel wat mentale schade aangericht”, vertelt de vrouw die anoniem wil blijven. “Ik ben me best wel smerig gaan voelen in m’n eigen lichaam. Ik voel me misbruikt.”

       ‘Domme fouten’
       Van der Ree heeft bevestigd seksueel getinte chats te hebben gestuurd en zegt daar spijt van te hebben. Hij spreekt in een persoonlijke verklaring van ‘domme fouten’. BNNVARA, waar hij een radio- en televisieprogramma presenteerde, heeft de samenwerking met Van der Ree opgezegd. Ook bij RTL zal Van der Ree niet meer te zien zijn.

       Bron + filmpje: RTL Nieuws >>

       #248179
       Luka
       Moderator
       Topic starter

        Het zegt weinig goeds over de YouTube-wereld dat een roddel over gender wel online wordt gegooid, maar seksueel wangedrag niet wordt aangekaart

        Zelden werkten de machinaties van #MeToo zo efficiënt als bij Kaj van der Ree. In een paar dagen is zijn carrière geïmplodeerd. Zijn bio op Instagram, waarin hij opsomt dat hij presentator van het BNNVara-programma Proefkonijnen en van de 3FM-show Skaj is the limit is en ambassadeur van het Rode Kruis, kan hij doorstrepen. Zijn YouTube-video’s heeft hij offline gehaald en zijn sociale kanalen afgeschermd.

        RTL Boulevard
        De bewijzen kwamen trapsgewijs naar buiten. Eerst pakte youtuber Alice Olsthoorn Van der Ree in een vlammend filmpje aan, omdat hij in een oude video had gezegd dat er een gerucht rondging dat NikkieTutorials, die vorige week onthulde transgender te zijn, ‘vroeger een man was’. Mensen die hem kennen, schreef Van der Ree in een reactie op Instagram, ‘weten dat ik respect heb voor alles en iedereen’.

        Die uitspraak werd op Twitter het startschot voor een aantal meisjes om te vertellen over ‘gore verhalen’. Een paar jaar geleden, toen zij tussen de 13 en 16 waren en Van der Ree midden twintig, hadden ze berichten van hem gekregen waarin hij vroeg om naaktfoto’s en zelf naaktfoto’s stuurde. Ook masturbeerde hij tijdens het skypen.

        In de uitzendingen van vrijdag, zaterdag en zondag toonde RTL Boulevard de berichten (‘Nu foto, zonder bh verdomme’) en liet twee meisjes aan het woord. Peter R. de Vries zei veel foto’s te hebben bekeken. Nadat het nieuws was uitgezonden, zegden Van der Rees opdrachtgevers de samenwerking met hem op.

        Niemand heeft het tot dusver voor Van der Ree opgenomen, geen Katja’s of Pauls die willen benadrukken dat hij toch een goed mens is. Zijn oude maatjes van het kanaal ZU5E plakten een plaatje van een beer over zijn hoofd. Een comment op YouTube: ‘Ik hoop voor hem dat hij een annuleringsverzekering heeft afgesloten, want hij is cancelled.’

        Ja, dit was ‘cancelculture’ op volle kracht – en terecht, Van der Ree heeft al toegegeven dat hij fout zat. Interessant hierbij is de roddelcultuur in het videocircuit. Kennelijk wist ‘iedereen al jaren van Nikkie’, zoals Olsthoorn zei, maar ook de verhalen over Van der Ree gingen al langer rond.

        Op Mediacourant zei een videoproducer dat hij de vermoedens al jaren kende. ‘Destijds werden er veel studentikoze, puberale grapjes gemaakt als in: ja ja, Kaj gaat er met minderjarige meisjes vandoor.’

        Ook opmerkelijk was het filmpje dat King Alert, een nieuwskanaal over youtubers, zondag online zette. ‘Ik heb meerdere externe harde schijven vol staan met alle ellende uit de YouTube-scene’, zei Paul Goudsmit. Ook over Van der Ree. Maar het was ‘niet concreet genoeg’.

        Het zegt weinig goeds over de YouTube-wereld dat een roddel over iemands genderidentiteit wel online wordt gegooid, onder het mom van ‘ik stel gewoon een vraag’, maar dat niemand het seksueel wangedrag van een collega aankaart. Dan blijft het bij puberale grapjes en teasen met meer explosief materiaal.

        Bron: de Volkskrant >>

        #248225
        Mark
        Moderator

         3FM komt met thema-uitzending na seksueel wangedrag Kaj van der Ree

         NPO 3FM maakt een thema-uitzending naar aanleiding van het seksueel grensoverschrijdend gedrag van presentator Kaj van der Ree. De radiozender zendt die vrijdagavond uit op het voormalige tijdslot van Kaj.

         De 28-jarige Kaj van der Ree raakte vorige week in opspraak nadat jonge vrouwen op social media hadden gezegd op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van de presentator en YouTuber te hebben ontvangen. Een van deze meiden deed bij het AD haar verhaal.

         ,,Als publieke zender vinden we het belangrijk om een actueel thema als online seksueel grensoverschrijdend gedrag te bespreken met onze luisteraars. Daarom hebben we samen met BNNVARA besloten om op vrijdagavond 24 januari, tijdens het voormalige tijdslot van Kaj van der Ree, een 3FM Special te maken rondom dit thema”, aldus de 3FM tegenover BuzzE.

         ,,Tijdens deze uitzending willen we een open gesprek voeren met deskundigen en luisteraars. De presentatie is in handen van Eva Koreman. Iedereen die vragen heeft of ervaringen wil delen over online seksualiteit, is welkom bij 3FM.”

         Programma’s geschrapt
         BNNVARA stopte per direct met het tv-programma Proefkonijnen, waarvan Kaj medepresentator was, en zijn radioshow Skaj Is The Limit nadat het nieuws bekend werd. Het Rode Kruis zette Kaj maandag na jaren aan de kant als ambassadeur.

         De vlogger bood zaterdag in een verklaring zijn excuses aan en gaf toe ‘domme fouten’ te hebben gemaakt.

         Bron: ad.nl

         #248226
         Mark
         Moderator

          Presentator Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldigingen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

          PROGRAMMA’S GESCHRAPT
          BNNVARA heeft de programma’s van Kaj van der Ree geschrapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag. De presentator en vlogger (28) reageert nu zelf voor het eerst en gaat diep door het stof na alle beschuldigingen aan zijn adres. Op sociale media werd hij de afgelopen dagen door jonge vrouwen beticht van het sturen van naaktfoto’s en pikante berichten. De vrouwen waren op dat moment minderjarig. Van der Ree geeft zijn misdragingen toe. ,,Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt.”

          In een via zijn woordvoerder verspreid statement stelt Van der Ree: ,,De afgelopen dagen is naar buiten gekomen dat ik in het verleden via sociale media enkele seksueel getinte contacten heb gehad met toen nog minderjarige meisjes. Ik was vereerd door de aandacht die ik kreeg en was mij toen niet bewust van de implicaties van mijn gedrag.”

          Hij ziet nu in dat hij ‘domme fouten’ heeft gemaakt. ,,Ik bied daarvoor mijn oprechte excuses aan, in de eerste plaats aan de jonge vrouwen die het betreft. Daarnaast besef ik dat ik mijn omgeving ernstig heb teleurgesteld. Ik hoop dat zowel de jonge vrouwen als anderen mij kunnen vergeven. Maar ik snap het ook dat organisaties op dit moment niet meer met mij willen samenwerken.”

          De NPO stopt met onmiddellijke ingang met de uitzendingen van Proefkonijnen na ophef over Van der Ree. De publieke omroep stopt ook met zijn vrijdagavondshow Skaj is The Limit op 3FM. Ook het Rode Kruis, waarvoor Van der Ree al jaren ambassadeur is, neemt afstand van de vlogger. ,,,Als hulporganisatie nemen we zaken als seksuele misstanden uiterst serieus. We willen dit graag zorgvuldig uitgezocht hebben. Seksuele misstanden naar minderjarige kinderen kunnen we niet tolereren”, aldus een zegsman. RTL staakt de samenwerking met Van Ree. De vlogger werkt incidenteel voor het YouTube-programma Nieuwspunt (RTL). ,,Hij zal niet meer te zien zijn bij Nieuwspunt.”

          ‘Het zal niet meer gebeuren’
          Kaj van der Ree in zijn verklaring: ,,Ik hoop dat mensen willen begrijpen dat ik behalve een bekende mediapersoonlijkheid ook een gewone jonge man ben die een aantal fouten heeft gemaakt en daar lessen uit wil trekken. Seksueel getint verkeer met minderjarigen heb ik achter mij gelaten, en ik kan verzekeren dat het ook niet meer zal gebeuren. Het feit dat ik via social media enkele seksueel getinte contacten heb gehad, wil echter niet zeggen dat alles wat over mij wordt beweerd ook juist is.”

          En: ,,Wat ik verkeerd heb gedaan, kan ik helaas niet ongedaan maken. Wel kan ik proberen om met behulp van mijn bekendheid en mijn ervaring anderen te behoeden voor het maken van dezelfde fouten. Op die manier wil ik graag ook nog iets positiefs halen uit een bijzonder nare episode met grote gevolgen.” Van der Ree zelf is niet bereikbaar voor commentaar. ,,Daar ziet hij van af”, aldus zegsman Dick van der Meer.

          Op sociale media beweren jonge vrouwen dat ze op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van de vlogger hebben ontvangen. Ook zou de 28-jarige Kaj enkele jaren geleden naaktfoto’s hebben gestuurd en om naaktfoto’s hebben gevraagd bij jonge meisjes die toen 13, 14 en 15 jaar oud waren. De seksueel getinte chatberichten kwamen vrijdagavond door een uitzending van RTL Boulevard op straat te liggen.

          Kaj lag deze week ook al onder vuur omdat hij zich maanden geleden in een interview hardop had afgevraagd of Nikkie Tutorials transgender is. Toen zij eerder deze week uit de kast kwam als transgender, dook het gesprek weer op en kreeg Kaj op social media de volle laag voor het ‘outen’ van de YouTube-ster. Hij bood op Instagram zijn excuses aan.

          Bron: ad.nl

          #248230
          Luka
          Moderator
          Topic starter

           Slachtoffer deelt heftige details: ‘Ik had seks met Kaj van der Ree!’

           Kaj van der Ree lijkt niet alleen via de webcam seksueel wangedrag te hebben vertoond. Een meisje, destijds 17 jaar oud, vertelt exclusief aan Shownieuws dat zij ook fysiek contact heeft gehad met Kaj…

           Het meisje (naam bekend bij redactie) vertelt anoniem hoe Kaj haar meerdere malen op manipulatieve wijze tot seksueel contact dwong. Kaj zocht al contact met het meisje toen zij 14 jaar was. Enkele jaren later kwam het tot een ontmoeting. ”Hij nam mij mee naar een event. Op dit event werd me meerdere keren gevraagd of ik met hem naar de wc wilde gaan om hem te pijpen. Dit praatte ik ongemakkelijk van me af.”

           ”Ik kwam bij hem thuis over de vloer, ik ben daar 3 of 4 keer geweest,” doet ze uit de doeken. ”De eerste keer was redelijk normaal, maar voelde me nog steeds ongemakkelijk. De derde keer wilde hij dat ik hem pijpte. Ik weet niet meer hoe dit precies tot stand was gekomen, maar het is gebeurd. Hij wilde die dag eigenlijk met me naar bed, maar ik was ongesteld. Voor ons volgende afspraakje had hij me dan ook via Whatsapp gestuurd dat ik er dit keer niet vanaf kwam met een ‘ongesteldheid-smoesje’.”

           ”Hij manipuleerde mij het bad in, ook al had ik weer gezegd dat ik er niet comfortabel mee was,” vervolgt ze haar heftige verhaal. ”Hij zoende en betaste me in bad. Toen hij de badkamer uitging om kleding te pakken, ben ik snel uit bad gestapt om me af te drogen en aan te kleden. Toen hij terug kwam trok hij de handdoek uit mijn handen en zei: ‘Je bent toch niet onzeker?’ Zijn slaapkamer was verbonden aan de badkamer. Hij trok me de slaapkamer in. Het was duidelijk dat ik totaal niet op mijn gemak was. Hier hebben we kort seks gehad.”

           ”Hierna was het contact verbroken. Pas later weer – eind 2018 en 2019 – stuurde hij me af en toe een bericht om te vragen hoe t ging, maar er waren geen echte gesprekken meer.” Ze kan het maar moeilijk een plekje geven. ”Ik was jong, ik was net 17 toen we seks hebben gehad en hij was toen 26. Ik keek naar zijn filmpjes al sinds in 12 ben, ik was de hele tijd verward van: waarom ik? Je bent onzeker en je durft geen nee te zeggen, nadat je hem al meerdere keren teleurstelde. Hij is extreem manipulerend, hij wist beter, maar dit had desondanks nooit mogen gebeuren. Kaj beloofde me ook dingen zoals dagjes weg en dat we een relatie kregen.” Of de jongedame aangifte heeft gedaan, wil ze op advies van haar advocaat nog niet laten weten.

           Afgelopen week raakte Kaj van der Ree in opspraak. Op sociale media beweren jonge vrouwen dat ze op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van de vlogger hebben ontvangen. En dat had grote gevolgen. BNNVARA stopte per direct met Skaj Is The Limit nadat de presentator werd beschuldigd van seksueel wangedrag. Ook 3FM is erg geschrokken van de berichtgeving. “We leven mee met de meiden die de moed hebben gevonden om hun verhaal naar buiten te brengen en wensen ze veel sterkte en kracht toe.”

           BNNVARA liet zaterdag weten ook te stoppen met het programma Proefkonijnen. Het Rode Kruis zette Kaj maandag na jaren aan de kant als ambassadeur.

           De vlogger raakte vorige week in opspraak nadat meerdere vrouwen zeiden op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van Kaj te hebben ontvangen. Hij bood zaterdag in een verklaring zijn excuses aan en gaf toe “domme fouten” te hebben gemaakt.

           Bron + aflevering: Shownieuws >>

          9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
          • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
          gasten online: 15 ▪︎ leden online: 1
          Vinnie
          FORUM STATISTIEKEN
          topics: 3.766, reacties: 21.156, leden: 2.812