Alle delen welkom – Richard C. Schwartz

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Alle delen welkom – Richard C. Schwartz

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 28/05/2024 om 15:56 door Ollybolly.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #278888
  Ollybolly
  Lid LSG

   Alle delen welkom
   Herstellen van trauma en innerlijke harmonie creëren met het Internal Family Systems-model

   Auteur: Richard C. Schwartz
   Uitgever: Mens!

   Samenvatting
   Is er een deel van jezelf dat je het liefst kwijt zou zijn? De meeste mensen zullen ja zeggen en denken dan aan een deel van zichzelf dat ze bijvoorbeeld ‘de innerlijke criticus’ noemen, ‘boosheid’, ‘verslaving’, ‘het apenbrein’ of ‘slechte gewoonten’. Maar hoe zou het zijn als je anders met deze aspecten van jezelf kon omgaan, op een manier die naar werkelijke heling leidt en geen voortdurende innerlijke worsteling oplevert?

   Het inzicht dat Internal Family Systems (IFS) biedt, is dat deze innerlijke worsteling een weerspiegeling is van de activiteiten van delen in onszelf. Er zijn delen die belast zijn met pijn van vroeger, die ze nog altijd met zich meedragen. Daarnaast zijn er delen die een beschermende rol op zich nemen. Zij willen voorkomen dat we de eenzaamheid en het verdriet van onze belaste delen opnieuw ervaren. En hoe extreem ze zich ook kunnen gedragen, al onze delen – ja, echt allemaal – hebben het doel ons veilig te houden. Als we naar ze gaan luisteren en ze welkom heten, kan er innerlijke samenwerking en mededogen ontstaan.

   Met Alle delen welkom introduceert Richard Schwartz een nieuw denkkader om onszelf te begrijpen en te aanvaarden – een methode die ons innerlijke harmonie geeft, zelfcompassie ondersteunt en de deuren openzet naar spirituele verbondenheid met onszelf, onze medemens en de planeet. De aangeboden oefeningen kunnen het begin zijn om je delen te leren kennen, te luisteren naar wat ze te vertellen hebben en in contact te komen met je Zelf, je kern waarin je rust en vertrouwen ervaart.

   Inclusief online audiobestanden met oefeningen.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 19 ▪︎ leden online: 1
  Emma-14
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865