Abate – Expertiscentrum Angst & Trauma

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Abate – Expertiscentrum Angst & Trauma

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 07/01/2021 om 09:48 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #256361
  Mark
  Moderator

   abate.nl

   Abate biedt uitsluitend hulp aan volwassen in de specialistische GGZ. Heb je last van heftige gevoelens zoals angst, schaamte of somberheid, en probeer je daarmee om te gaan door vermijding van situaties en gedachten of dwanghandelingen? Dan kun je terecht bij Abate, expertisecentrum angst en trauma. In het bijzonder is Abate gespecialiseerd in behandelen van heftige gevoelens die voortkomen uit nare en schokkende levensgebeurtenissen en het doorbreken van patronen die de kwaliteit van leven beperken.

   Behandelmethoden
   Abate is gespecialiseerd in behandelingen die zich richten op confrontatie met stressvolle of traumatische herinneringen, beelden en gedachten en fobische triggers. Deze therapieën vergen weliswaar veel inzet van cliënten, maar de ervaring leert dat dit leidt tot aanzienlijke klachtenvermindering en een hoge waardering van de behandelingen.

   Afspraken worden vastgelegd in een behandelplan die we samen met de cliënt opstellen. Dit plan is afgebakend in doel en tijd. In behandeling kan gebruik worden gemaakt van diverse methoden, zoals EMDR, Beknopte Eclectische Psychotherapie voor PTSS, cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, en imagery rescripting.

   Versnellen van behandeleffect
   Wanneer mensen met PTSS klachten zeer tegen het doorbreken van vermijding opzien, kunnen zo nodig meerdere sessies per week plaatsvinden om in kortere tijd veel resultaat voor elkaar te krijgen. Vaak gebeurt dit met meerdere therapeuten.

   Schematherapie
   Wanneer blijkt dat de angsten meer vervlochten zijn met het leven van de cliënt, dan kan ook schematherapie worden ingezet. Deze behandeling kan zinvol zijn als patronen samenhangen met vroege tekorten in basale behoeften, zoals veiligheid, aandacht en waardering, je mogen uiten, en autonomie. Deze behandeling richt zich op bewustwording van patronen en het doorbreken hiervan in een afgebakend traject van ‘tegengesteld handelen’.

   Sociale steun vergroot de veerkracht en beschermt tegen psychische klachten. Om die reden wordt naast individuele therapie soms ook gebruik gemaakt van systemische en groepsinterventies.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 12 ▪︎ leden online: 3
  Neo-InWonder, Carolina F., Colinda
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.699, reacties: 20.583, leden: 2.660