Aandacht voor jongensprostitutie

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Aandacht voor jongensprostitutie

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 09/01/2018 om 10:28 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #215567
  Mark
  Moderator

   Wat ben ik ‘blij’ met het artikel over jongens prostitutie dat Fier op hun website heeft geplaatst! Hoe vaak het mij niet is gebeurd dat ik niet werd begrepen als ik probeerde te vertellen wat mij overkomen is. Mensen konden het eigenlijk niet geloven; meisjes en vrouwen worden uitgebuit, dat weten ze wel, maar jongens? Dat wilde er bij de meesten niet in. Jongens kunnen zich toch verweren? Die laten zoiets niet gebeuren, denken veel mensen. Waar ze aan voorbijgaan, is dat jongens, net als meisjes, gewoon kwetsbare kinderen zijn. Kinderen die liefde en aandacht nodig hebben en die, als ze dat niet krijgen, heel makkelijk te groomen zijn. Eenmaal verwikkeld in het web van kinderprostitutie, is er bijna geen weg meer terug. Tot ze/we te oud zijn, dan worden we uitgekotst, nagetrapt en aan ons lot overgelaten. En als we dan al het lef hebben ermee naar voren te komen, worden we niet geloofd. Dan krijgen we te horen dat we het toch wel hadden kunnen stoppen toen we ouder werden. Tenminste, dat heb ik vaker te horen gekregen.

   Donderdag 11 januari om 21:30 uur op SBS6 gaat ‘Undercover in Nederland’ ook over jongensprostitutie. Alberto Stegeman gaat als pooier, samen met een jonge medewerker die de rol van minderjarige prostituee speelt, undercover in de schrijnende wereld van de jongensprostitutie. Ik ben heel benieuwd of het hen lukt een realistisch beeld neer te zetten dat bijdraagt aan meer begrip voor jongens die misbruikt worden.

   De uitzending is te bekijken op ‘Undercover in Nederland: de schrijnende wereld van de jongensprostitutie – SBS6, 11 januari 2018‘, in de rubriek ‘Films, documentaires & TV programma’s’.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 19 ▪︎ leden online: 1
  Trees50
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.777, reacties: 21.216, leden: 2.849