Stichting Kezban (Huiselijk Geweld in Allochtone Kring)

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Stichting Kezban (Huiselijk Geweld in Allochtone Kring)

  • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 22/06/2018 om 20:52 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Reacties
  • #223199
    Luka
    Moderator

      stichtingkezban.nl

      Over Stichting Kezban

      Huiselijk geweld komt vaker voor dan veel mensen denken. En in de allochtone gemeenschap wordt hier vrijwel niet over gesproken. Maar de slachtoffers zijn er zeker, al durven ze niet altijd van zich te laten horen.

      Stichting Kezban zet zich in voor het voorkomen en bestrijden van huiselijk geweld in allochtone kring. Dat doen we door voorlichting te geven, hulpverleners en organisaties te adviseren en het overheidsbeleid te beïnvloeden. Door ons werk zijn wij ervan overtuigd dat het mogelijk is om huiselijk te geweld te bestrijden. En de eerste stap is het bespreekbaar maken van het onderwerp. Want alleen als geweld stevig op ieders agenda staat, kunnen we er echt iets aan doen.

      Dit doen wij

      • Voorlichting geven
      • Voorlichtingsfilms
      • Hulpverlening aan allochtone vrouwen
      • Beleid beïnvloeden

      Stichting Kezban heeft veel kennis over de manier waarop complexe, gevoelige onderwerpen als huiselijk en eergerelateerd geweld bespreekbaar gemaakt kunnen worden bij de allochtone doelgroep. Stichting Kezban geeft voorlichting over deze onderwerpen, biedt advies en probeert beleid te beïnvloeden. Daarnaast adviseren we professionals over hun projecten op dit gebied en zetten we ook zelf projecten op rond relaties, seksualiteit en eergerelateerd geweld.

      Contact
      Wilt u meer weten over Stichting Kezban en over de onderwerpen waar wij ons mee bezig houden? Neem dan contact met ons op via info@stichtingkezban.nl of 06 12507996.

      #223201
      Luka
      Moderator
      Topic starter

        Website voor jongeren over eer en relaties: http://www.hallokezban.nl

        Je vindt hier veel informatie over onderwerpen als eercultuur en familie eer, relatieproblemen, de rol van het geloof, mishandeling en moord en meer. Er staan ook columns op de site en relevante links naar andere hulpverleningsinstanties.

      2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
      gasten online: 29 ▪︎ leden online: 3
      Emma-14, Kaia, Moontje88
      FORUM STATISTIEKEN
      topics: 3.769, reacties: 21.176, leden: 2.818