Reageer op: Netflix – documentaire ‘Victim/Suspect’

#276937
Luka
Moderator
Topic starter

  Netflix lost trailer voor nieuwe documentaire ‘Victim/Suspect’

  Netflix pakt volgende maand uit met een nieuwe documentaire. Het gaat om de film Victim/Suspect die het verhaal zal volgen dat journaliste Rae de Leon aan het licht bracht. Zij ontdekte dat er in de Verenigde Staten een opmerkelijk en schandalig patroon te bemerken was. Jonge vrouwen die bij de politie aangifte gingen doen van seksueel misbruik, werden uiteindelijk zelf gearresteerd en zelfs opgesloten in de gevangenis voor het geven van een valse verklaring.

  Netflix heeft de officiële trailer gedeeld voor de docufilm Victim/Suspect. Daarin zal dieper ingegaan worden op het fenomeen waarbij slachtoffers van seksueel misbruik niet geloofd worden en uiteindelijk zelf veroordeeld worden.

  Victim/Suspect
  Victim/Suspect brengt het shockerende verhaal dat door journaliste Rae de Leon werd ontdekt. Zij werkte als reporter bij het Center for Investigative Reporting. Maar daar merkte ze dat er iets niet pluis was. Heel wat jonge vrouwen kwamen aangifte doen van seksueel misbruik, maar in plaats van dat ze geholpen werden, werden zij uiteindelijk beschuldigd van het geven van valse verklaringen. Rae de Leon vond uiteindelijk meer dan 160 zaken waarbij vrouwen die aangifte kwamen doen uiteindelijk zelf gearresteerd werden.

  Bron: Newsmonkey.be